LOPTA ĆE SE ZAKOTRLJATI I U AFRICI: Egipatski fudbalski klubovi od subote na treninzima (FOTO)
Foto: Profimedia

GLOBALNA PANDEMIJA

LOPTA ĆE SE ZAKOTRLJATI I U AFRICI: Egipatski fudbalski klubovi od subote na treninzima (FOTO)

Fudbal -

Egipatski fudbalski klubovi vratiće se u subotu treninzima, uoči nastavka takmičenja u prvenstvu posle pauze zbog pandemije korona virusa.

Fudbalska sezona nastaviće se u Egiptu 25. jula, pod "striktnim preventivnim merama", saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta te zemlje.

"Videli smo da se u nekolicini zemalja, kao što su Nemačka, Engleska, Španija i Italija, nastavlja takmičenje. To može i Egipat, nakon što smo preduzeli sve neophodne mere", navodi se.

Fudbalski savez i klubovi su zaduženi za sve preventivne mere, u sklopu kojih su pripremljene medicinske smernice, koje će klubovi dobiti uoči treninga i utakmica.

foto: Profimedia

Sezona u egipatskom fudbalu prekinuta je sredinom marta. Brojni fudbalski zvaničnici tražili su da se sezona otkaže, pošto bi nastavak takmičenja doveo u rizik zdravlje fudbalera.

U Egiptu je prošle nedelje došlo do porasta zaraženih korona virusom. U ponedeljak je prijavljeno 97 smrti i 1.691 novi slučaj.

Od februara u Egiptu je prijavljeno ukupno 46.289 slučajeva, a 1.672 osobe su umrle.

Egipat ima treću najveću stopu smrtnosti od korona virusa medju arapskim zemljama i treću najaveću na Bliskom istoku, posle Irana i Turske.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track