ZA SOFIJIN PRVI KORAK: Darija Klišina PROGOVORILA SRPSKI i pomaže lečenju devojčice iz Srbije (VIDEO)
Foto: AP

HVALA

ZA SOFIJIN PRVI KORAK: Darija Klišina PROGOVORILA SRPSKI i pomaže lečenju devojčice iz Srbije (VIDEO)

Ostali sportovi -

Čuvena ruska atletičarka, skakačica udalj Darija Klišina priključila se akciji za pomoć maloj Sofiji Mrakuljević!

Devojčica boluje od retke bolesti, Spinalne mišićne atrofije, a za lek Zolgensma, koji jedini pomaže i koji se može primiti najkasnije do dve godine starosti, potrebno je 2,1 miliona dolara. Kada se na to doda i lečenje u inostranstvu, za koje treba izdvojiti dodatnih 300.000 dolara, jasno je da je pomoć njenim roditeljima neophodna.

foto: Printskrin/Instagram

Ovo su dosad prepoznali brojni vrhunski sportisti, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva, a angažman Kristijana Ronalda i želja da pomogne posebno su oduševili Srbe. Sličnu reakciju izazvao je i teniser iz Bosne i Hercegovine Damir Džumhur, koji je milion dinara nagrade koju je dobio za trijumf na turniru odmah prosledio u fond za Sofijin prvi korak. Sada je i Klišina odlučila da pomogne, pa je na društvenim mrežama podelila apel za pomoć maloj Sofiji Mrakuljević.

- Pozdravljam sve dobre ljude u Srbiji. Ja sam Darija Klišina i meni i mojim prijateljima potrebna je vaša pomoć. Pratite nas na fejsbuku, instagramu i ostalim društvenim mrežama i donirajte koliko god možete - rekla je Darija, a zatim na srpskom jeziku poručila: - Za Sofijin prvi korak. Uspećemo!

Ovako ćemo pomoći Sofiji

Slanjem SMS poruke: Upišimo 797 i pošaljimo SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000043054-91

Uplatom na devizni račun: 160600000004310147

IBAN: RS35160600000004310147 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Devojčica ujedinila svet

Akcija Za Sofijin prvi korak naišla je na veliki odziv u svetu sporta, pa su se pored pomenutih Klišine, Ronalda i Džumhura prikupljanju sredstava i donacijama priključili Nemanja Matić, Aleksandar Mitrović, Stefana Veljković, Srećko Lisinac, Nikola Mirotić, Nikola Grbić, Slobodan Kovač, Mijat Gaćinović i brojni drugi srpski i strani sportisti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track