PETAR MIĆIN: Želimo da pobedom nad Mačvom završimo sezonu
Foto: FK Čukarički

Super liga Srbije

PETAR MIĆIN: Želimo da pobedom nad Mačvom završimo sezonu

Fudbal -

Poslednji meč u sezoni Čukarički će odigrati na Banovom brdu, protiv Mačve (subota, 16,30 časova, TV Arenasport 1). Trebalo je da to bude poslednji meč ligaškog dela, pred borbe u plej-ofu, ali je odlukom Izvršnog odbora FSS-a prvenstvo skraćeno za tih sedam kola usled pauze izazvane pandemijom virusa COVID-19.

Konkretno, to znači da rezultatske neizvesnosti neće biti, s obzirom da je poznato koje će ekipe predstavljati Srbiju u Evropi. Među njima neće biti Čukaričkog, ali će Brđani želeti da makar zadrže trenutnu šestu poziciju, ili da se u zavisnosti od ishoda meča u Nišu između Radničkog i TSC-a popnu na peto mesto.

- Ispada da se porazom od Vojvodine u polufinalu Kupa sezona za nas završila. Tada smo propustili poslednju šansu da ostanemo u trci za plasman u Evropu. Ali, naravno da nismo tako razmišljali, već se trudimo da posao odradimo do kraja. Nismo toliko loše igrali protiv Partizana u Humskoj, u odnosu na konačan rezultat, koji po mom mišljenju ne oslikava stanje stvari na terenu – kazao je na startu razgovora vezista Udinezea na pozajmici u Čukaričkom.

Mačva jeste poslednja na tabeli, ali je često znala propisno na namuči Brđane. Doduše, uglavnom u Šapcu. Prošle godine Mačva je slavila sa 1:0, u prvom delu ove sezone nije bilo pobednika (0:0).

- I u prvom delu sezone, kad smo gostovali u Šapcu, Mačva je bila poslednja na tabeli. Ali, bodovi se nigde ne osvajaju unapred, a mi smo se upravo tad opekli, nismo uspeli da opravdamo ulogu favorita. Za razliku od tog susreta, na Banovom brdu neće biti rezultatskog imperativa, ali očekuje da utakmica bude lepa za oko. Uvek je lepo pobedom završiti sezonu – istakao je Mićin.

Igrač koji je pre tri sezone došao iz Vojvodine u Čukarički, u međuvremenu je potpisao ugovor sa Udinezeom, ali je ovu sezonu proveo na pozajmici na Banovom brdu. Kako je sezona odmicala, Mićin se polako vraćao u prepoznatljivu formu. I, kako je naglasio, drago mu je da se neke stvari u klubu nisu promenile.

- Čukarički je uvek forsirao mlade igrače, sada je to možda i drastičnije nego što je bilo prethodnih sezona. Neki novi momci su stasali na Banovom brdu. Smatram da klub neće imati problema sa novim pravilom u sledećoj sezoni, kad će u startnoj postavi morati da ima dva bonus igrača. Naprotiv, mislim da će to biti velika prednost Čukaričkog.

U Čukaričkom testirani na prisustvo virusa COVID-19

Fudbaleri mlađih kategorija Čukaričkog, omladinci i kadeti, u petak ujutro su odradili Pi-Si-Ar (PCR) test na virus COVID-19. Istom metodom su testirani i članovi stručnih štabova mlađih kategorija belo-crnih i članovi uprave, koji će zajedno sa omladinskom i kadetskom selekcijom u ponedeljak putovati na pripreme na Zlatibor, gde će boraviti deset dana.

U Čukaričkom su tokom čitavog prethodnog perioda vodili računa o merama, preporukama i odlukama Vlade Srbije, u vezi sa pandemijom virusa COVID-19. Ujedno, u klubu misle o najmlađima, s obzirom da je zdravlje momaka na prvom mestu.

Takođe, na ovaj način je iskazana i briga o zaposlenima u hotelu „Palisad“ na Zlatiboru, koji će biti na usluzi mladićima sa Banovog brda, ali i o protivničkim timovima, s obzirom da su i u omladinskoj i u kadetskoj konkurenciji već ugovoreni prijateljski mečevi. U klubu su se opredelili za pouzdaniju vrstu testa, čiji se rezultati čekaju dva dana.

Naime, prisustvo gena drugih virusa, pa čak i drugih veoma srodnih korona virusu (kao što su oni koji izazivaju običnu prehladu) se ovom metodom neće detektovati. Zbog toga PCR test je praktično 100% specifičan (jer se ne detektuju drugi virusi osim onog testiranog).

Čukarički takođe vodi brigu o svim ostalim merama tokom organizacije utakmica prvog tima, ali i mlađih kategorija, uz poštovanje svih propisa Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. To podrazumeva poštovanje mera o zabrani okupljanja u zatvorenom prostoru za više od 100 lica, uz sve preventive koje se odnose na dezinfekciju, sanitarno-tehničke i higijenske uslove.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track