UHAPŠEN ZBOG PREVARA NA INSTAGRAMU: Raskalašan život finansirao lažima, premijerligaša hteo da ojadi za 100 MILIONA!
Foto: Instagram PS

bundesliga

UHAPŠEN ZBOG PREVARA NA INSTAGRAMU: Raskalašan život finansirao lažima, premijerligaša hteo da ojadi za 100 MILIONA!

Fudbal -

Instagram influenser Ramon Abas poznatiji je kao Hašpapi 2,4 miliona ljudi koji ga prati, stigao je u Sjedinjene Američke države gde ga čeka suđenje i kriminalne optužbe uključujući i jednu šemu po kojoj je navodno hteo da uzme 100 miliona funti od kluba iz Premijer lige.

Ovaj 37-godišnjak iz Nigerije, koji trenutno živi u Dubaiju, poznat je po tome što postavlja fotografije luksuznih automobila i hotela sa pet zvezdica na svom profilu.

Uhapšen je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima prošlog meseca i onda izručen SAD, gde su ga agenti FBI zadržali u pritvoru, a Abas će se suočiti sa optužbama da je bio uključen u pranje novca, u kriminalnoj radnji koja je se desila 25. juna.

Ovog petka se prvi put pojavio na sudu u Čikagu i očekuje se da sledećih nedelja bude prebačen u Los Anđeles. Na vrhu svih prevara nalazi se jedna koja uključuje klub iz Premijerlige jer su Abas i drugi navodno pokušali da operu stotine miliona dolara kroz mejl prevare i druge načine targetirajući jednu firmu u SAD i stranu banku.

Abas je govorio da su njegove objave na Instagramu bile sa ciljem da inspiriše druge:

- Postavljam neke od ovih stvari da bi neko video moje objave i da bi jednog dana odlučio da ne odustane - napisao je on jednom prilikom.

Ovo je za sada poznato iz zvaničnih izvora:

- Istraga FBI je otkrila da Abas raskalašni način života finansira kroz kriminal i da je jedan od vođa internacionalne mreže koja stvara kompjuterske malverzacije, prevare i pranje novca kroz žrtve šema širom sveta sa ciljem da se ukradu stotine miliona dolara.

Advokat SAD u ovoj slučaju govori sledeće:

- Ove šeme su jedne od najtežnih u sajber kriminalu, mi se suočavamo sa njima kada često okupljaju koordinisanu grupu saučesnika koji se nalaze po celom svetu koji imaju iskustvo za hakovanjem i iskorišćavanjem međunarodnog finansijskog sistema.Uglavnom se targetira glavni igrač ove međunarodne prevare koji živi raskalašnim životom u drugoj zemlji i tako stvara iluziju sigurnom mesta za ukradeni novac. Kako ovaj slučaj demonstrira moja kancelarija će nastaviti da se suočava sa kriminalcima, bez obzira gde žive.

Ukoliko ga osude za pranje novca Abas bi mogao da odslužio 20-godišnju zatvorsku kaznu,a do sada se nije oglašavao u vezi ovog slučaja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track