NESTVARNO Azar i Obamejang prve mečeve u Evropi igrali protiv SRPSKOG KLUBA! Pogledajte MAGIJU koju je Eden tada izveo!
Foto: AP, Filip Plavčić

HIT PRIČA

NESTVARNO Azar i Obamejang prve mečeve u Evropi igrali protiv SRPSKOG KLUBA! Pogledajte MAGIJU koju je Eden tada izveo!

Fudbal -

As Reala debitovao u Beogradu na meču Lige Evrope igrajući za Lil protiv Užičana i postigao evrogol, dok je zvezda Arsenala u revanšu dobio šansu u poslednjih 25 minuta

Velike karijere Edena Azara i Pjera Obamejanga počele su u Beogradu! I to od meča njihovog Lila i srpskog Sevojna, odigranog 2009. godine u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope!

Tada su dres francuskog kluba nosila dvojica klinaca - Azar i Obamejang. Verovatno je malo ko mogao i da nasluti kakve karijere ih čekaju. Mada... U 38. minutu meča na stadionu Partizana oko 2.000 ljudi videlo je jedan čudesan potez. Azar je primio loptu na centru, pretrčao pola terena i sa 20 metara poslao projektil u mrežu Nikolića.

Savo Raković, fudbaler Sevojna, verovatno i dan-danas pamti taj momenat i dribling Azara posle kog se našao na travi.

Na tribinama u Humskoj bili su trubači, koji su sasvim sigurno učinili da slavnom Belgijancu debi na evropskoj sceni bude nezaboravan. Priliku da debituje u evropskom meču tada nije dobio mladi Obamejang, ali je zato u revanšu dočekao svoju šansu. Ušao je u igru u 66. minutu i zabeležio prvi nastup na evrosceni.

foto: EPA / Friedemann Vogel

Inače, Sevojno je izgubilo u oba meča od Lila (dva puta po 2:0), ali se nije obrukalo. Za francuski tim tada su igrali Žervinjo, Mavuba, Kabaje, Rami, Ture, Emerson, Debuši...

Mesi prvi gol dao Srbiji

Prvi gol na takmičarskim mečevima za Argentinu Leo Mesi postigao je na utakmici protiv Srbije na Svetskom prvenstvu 2006. godine!

Tada je mladi fudbaler ušao u igru u 74. minutu i postigao debitantski gol za svoju reprezentaciju. Ne pamtimo po dobrom taj meč, Argentina nas je ponizila i trijumfovala sa 6:0.

Ronaldo debitovao u meču s Partizanom

Pre 18 godina evropski debi imao je Kristijano Ronaldo, i to za Sporting u meču protiv Partizana! Tada 17-godišnji fudbaler dobio je šansu u prvom timu jer je trener Laslo Bolonji bio oduševljen njegovim driblerskim sposobnostima.

Ne pamti Kristijano po dobrom dvomeč s crno-belima, jer je Partizan posle produžetka izbacio Sporting.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track