FILIPOVIĆ HEROJ PRVOG KOLA SUPERLIGE: Pobedio koronu, pa bez dana priprema zaustavio osvajača Kupa Srbije!
Foto: Starsportphoto

ponos tsc iz bačke topole

FILIPOVIĆ HEROJ PRVOG KOLA SUPERLIGE: Pobedio koronu, pa bez dana priprema zaustavio osvajača Kupa Srbije!

Fudbal -

Dobar golman je pola tima, kaže se u fudbalskom svetu. I očito je tako, a poslednji primer je Nenad Filipović.

Čuvar mreže TSC iz Bačke Topole prošle nedelje je pobedio koronu, bez dana priprema je počeo novu sezonu i u prvom kolu zaustavio osvajača Kupa Srbije, ekipu Vojvodine - 2:2.

- Pomešana su mi osećanja. S jedne strane postoji žal što nismo pobedili, jer smo vodili sa 1:0 i imali prilike za 3:2, ali s druge strane nije loš ni bod imajući u vidu da smo gubili sa 2:1 - istakao je za Kurir Nenad Filipović.

foto: Starsportphoto

Skroman kao i uvek, Filipović nije sebe želeo da stavlja u prvi plan iako se u TV prenosu videlo da je spasao nekoliko zicer šansi Novosađana, te da nije kriv za primljene golove.

- TSC je i prošle sezone išao na pobede, a tako će biti i ove godine. Imamo dobru ekipu, stručni štab i agilno rukovodstvo koje je iza nas. Zato postoji žal što nismo pobedili Vojvodinu, ali idemo dalje. Očekuju nas i izazovi u Evropi - jasan je Filipović.

foto: Starsportphoto

I ovaj meč, kao i svi ostali, odigran je bez publike usled pandemije koronavirusa. A upravo je golman TSC taj koji je pobedio koronu.

- Imao sam svega tri treninga sa ekipom s obzirom na to da sam četiri nedelje bio u samoizolaciji. Nisam viđao ni najmilije, nikog. Svu komunikaciju sa spoljnim svetom obavljao sam telefonom i video-pozivima. Ipak, formu sam održavao individualnim treninzima - izjavio je Filipović, koji je na svu muku morao da pobedi i tugu gubitkom oca.

G. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track