INTER PETARDOM ZAPRETIO SEVILJI: Italijani pregazili Šahtjor, Lukaku nastavio rekordni niz (VIDEO)
Foto: AP

nadmoć

INTER PETARDOM ZAPRETIO SEVILJI: Italijani pregazili Šahtjor, Lukaku nastavio rekordni niz (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Intera savladali su Šahtjor 5:0 (1:0) i plasirali se u finale Lige Evrope, gde će im u petak od 21 čas u Klenu rivali biti Sevilja, koja je u nedelju veče bila bolja od Mančester Junajteda 2:1.

Igrao se 19. minut kada je Lautaro Martinez uspeo da pogodi nakon fantastičnog centaršuta sa desne strane koji je uputio Barela. Glavom je odlično reagovao, lopta je spakovana u sam ugao golmana Pjatova.

U 48. minutu igrači Šahtjora su tražili jedanaesterac, ali se sudija ostao nem.

I onda 64. minut, Inter je poveo sa 2:0, Dambrozio je dočekao centaršut Brozovića, odlično skočio i smestio loptu u mrežu za veliku prednost svog tima.

Samo deset minuta kasnije sve je rešeno, bila je to polukontra Intera, Lukaku dobija asistenciju ni kriv, ni dužan, nije baš želeo da doda do Argentinca koji pokazuje fenomenalne realizatorske sposobnosti za 3:0.

Nije to bilo sve od Intera, dali su gol i u 78. minutu, Lukaku je dočekao asistenciju Lautara Martineza, prethodno su fudbaleri Šahtjora neshvatljivo izgubili loptu na svojoj polovini.

Pustili su igrači Šahtjora sve niz vodu već tada, a onda su primili još jedan gol za konačnih 5:0. Lukaku je sve sam uradio. Belgijanac je pretrčao čuvara i lagano savladao Pjatova u 84. minutu.

Drugo poluvreme

90. minut - Kraj utakmice

83. minut - GOOOOOOL 5:0 za Inter, Lukaku! Tim Šahtjora se potpuno raspao, a Belgijanac se posle prodora drugi put upisao u strelce

77. minut - GOOOOOL 4:0 za Inter, Lukaku! Opet je presing Intera dao rezultat, a Lukaku je pogodio i na desetoj uzastopnoj utakmici

74. minut - GOOOOOOOOOOL 3:0 za Inter, drugi put Martinez! Odličan presing Intera urodio je plodom, a grešku Tarasa Stepanenka kaznio je Lautaro Martines, svojim drugim golom na meču

72. minut - Velika prilika za Lukaku i dobra odbrana Pjatova

64. MINUT - GOOOOOOOOL 2:0 za Inter, D’Ambrozio! Posle kornera odlično šutira i duplira prednost

63. minut - Velika prilika za Šahtjor! Prva greška odbrane italijanskog tima, ali je Handanović zaustavio pokušaj Moraeša

52. minut - Lukaku je probao levom nogom, lopta je otišla kraj stative

48. minut - Prvo uzbuđenje u nastavku! Dobar pokušaj Martineza, Pjatov je uzbeo da izbaci loptu u korner

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45. minut - Kraj prvog poluvremena

43. minut - Markos Antonio je pokušao sa 20 metara, ali je lopta otišla preko gola

29. minut - Prva dobra akcija Šahtjora, Moraeš nije uspeo da ozbiljnije zapreti Handanoviću, od svega samo korner

26. minut - Inter kontroliše dešavanja na terenu, nadmoćan je na sredini terena

19. minut - GOOOOOOOOL 1:0 za Inter, Lautano Martinez! Pjatov je poslao loš pas, koji je presekao Barsela, centrirao, a Martinez se sjajno snašao i zatresao mrežu

13. minut - Za sada traje ispitivanje snaga, nije bilo prilika pred golom nijedne od ekipa

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

INTER – ŠAHTJOR DONJECK (21.00)

Diseldorf: Merku Špil Arena

Sudija: Šimon Marćinjak (Poljska)

INTER: Handanovič - Godin, De Fraj, Bastoni, Galjardini, Brozović, Barela, D’Ambrozio, Jang - Lukaku, Martinez.

ŠAHTJOR DONJECK: Pjatov - Dodo, Krivcov, Kočolava, Matvijenko - Antonio, Stepanenko - Marlos, Alan Patrik, Tajson - Moraeš.

Sastavi

Obe ekipe nalaze se u odličnoj formi, obe ekipe takmičenje su započele u Ligi šampiona, a sada imaju priliku da osvoje "utešnu" nagradu.

Šahtjor je jedini trofej u Evropi osvojio upravo u Ligi Evrope, 2009. godine, dok je Inter tri puta bio najbolji u takmičenju tokom devedesetih godina prošlog veka.

Italijanski tim važi za blagog favorita u ovom meču, ali činjenica da se zbog skraćene sezone i pandemije koronavirusa igra samo jedan susret - ide na ruku "rudarima" iz Ukrajine.

Inter je u osmini finala eliminisao španski Hetafe, dok je u četvrtfinalu bio bolji od nemačkog Leverkuzena. Šahtjor je do polufinale došao eliminisavši prvo Volfsburg, a potom i ekipu Bazela.

Utakmica na "Merkur špil areni" u Diseldorfu igra se od 21 sat.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track