ZVEZDA DEMONSTRIRALA SILU NAD EVROPOM: Petarda crveno-belih, Ben upisao het-trik (VIDEO)
Foto: Starsport©

kvalifikacije

ZVEZDA DEMONSTRIRALA SILU NAD EVROPOM: Petarda crveno-belih, Ben upisao het-trik (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su preskočili prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pošto su na stadionu Rajko Mitić savladali gilbratarsku Evropu 5:0 (2:0).

Golove za Crvenu zvezdu postigli su Ben u 35, 44 i 52. minutu i Ivanića u 78. i 87. minutu.

U sledećoj rundi igraće sa boljim iz duela Dinamo Tbilisi (Gruzija) – Tirana (Albanija) i to u gostima. Taj meč je na programu u sredu.

Crvena zvezda je sve vreme imala incijativu, ali posebno u uvodnih dvadesetak minuta pas igra nije bila dovoljno tečna. Zvezda je iz minuta u minut pojačavala pritisak, a prva koja dve situacije u 35. i 44. minutu kada je nagovestila gol je ona u kojoj je u 12. minutu Ben promašio gol sa svega pet metara.

Ipak ono što nije uradio tada Ben je ispravio u 35. i 44. minutu kada je zatresao mrežu. To je bio 50. i 51. gol Bena u Zvezdinom dresu, a naročito kod prvog gosti su nakon sporne situacije reklamirali ofsajd.

Zvezda je i u drugom poluvremenu nastavila da pritiska, pa je posle odličnog pasa Milunovića za Spiridonovića i potom asistencije u 52. minutu Ben treći put pogodio mrežu golmana Munjoza,

Zvezda je nakon toga koristeći kvalitet u odnosu na rivala ređala šanse. Probali su Ben, Katai, Ivanić, ali promene rezultata nije bilo., sve do 78. minuta kada je Ivanić sve uradio sam. Ukrao je loptu defanzivcu Evrope, a zatim rutinski zatresao mrežu. U 87. minutu on je odlično ispratio prodor Bena i drugi put postigao gol.

Drugo poluvreme

90+3. minut - Kraj utakmice

87. minut - GOOOOL 5:0 Ivanić! Ivanić je odlično ispratio prodor Bena i pogodio drugi put

86. minut - Opao je ritam igre na stadionu Rajko Mitić

78. minut - GOOOOOOOOOL 4:0, Ivanić! Sve je uradio sam, ukrao loptu Gonzalesu i rutinski zatresao mrežu

76. minut - Bomba Kange sa više od 20 metara, preko gola. Minut kasnije na sličan način probao je Vulić, ali lopta nije išla u okvir gola.

74. minut - Sanogo je izašao u igri je Vulić

71. minut - Ben je probao makazicama, ali lopta je otišla kraj gola

68, minut - Katai se obrukao! Ivanić je posle dobre kontre šutirao, golman Evrope odbio loptu, a Katai u trku iz prve nije uspeo da zatrese mrežu

67. minut - Tamane je zamenio Spiridonovića

65. minut - Nema uzbuđenja u ovom periodu

54. minut - Ben je kao i prvom poluvremenu i sada promašio izgledmu priliku. Sada posle još jednog prodora Kataija po boku i pokušaja Gajića, lopta ga je pogodila u nogu i - otišla pored gola. Sve to događalo se na samo tri-četiri metra od mreže golmana Munjoza.

52. minut - GOOOL 3:0, Ben! Milunović je odličnom loptom našao Spiridonovića, koji je izdržao duel u kaznenom prostoru, a zatim asistirao Benu, koji je rutinski pogodio i treći put

46. minut - Utakmica je nastavljena

46. minut - Gajić je u ekipi Zvezde zamenio Rodića

Drugo poluvreme

45. minut - Kraj prvog poluvremena

44. minut - GOOOOL 2:0 Ben! Posle udarca Degeneka napadač Beograđana promenio je pravac lopti i to je sada sigurna prednost za domaćina

41. minut - Voker je opet zagrejao dlanove Borjana

40. minut - Dobar prodor Kataija, ali niko nije uspeo da natrči na povratnu loptu

38. minut - Nov dobar napad, ali Kanga je loše šutirao glavom

35. minut - GOOOOOOL 1:0 Ben! Zvezda je posle kornera postigla gol. Posle skoka lopta je došla do Bena, koji je sa nekoliko metara sproveo u mrežu

33. minut - Spiridonović se dobro zagradio pred golom gostiju, a onda mu je golman Munjoj ušao u šut

27. minut - Zvezda je imala mnogo sreće! Fudbaleri Evrope su uspeli da dođu do šesnaesterca domaćeg tima, čak i šutiraju iz izgledne pozicije, ali je na sreću srpskog tima lopta otišla preko gola

19. minut - Posle centaršuta Kataija Ivanić je probao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta bila prespora. Zvezda pojačava pritisak

16. minut - Siguran je Borjan! Fudbaler Evrope je probao sa nekih 25 metara, golman Zvezde nije imao problem da ukroti udarac

12. minut - KAKVA ŠANSA ZA BENA! Ivanić je dodlično prošao po levoj strani centrirao pravo na glavu Bena, ali ovaj sa pet metara ne uspeva da pogodi okvir gola.

8. minut - Zvezda ima inicijativu, ali njena igra još uvek nije tečna i opasna po gol rivala

1 / 10 Foto: Starsport©

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

Stadion: Rajko Mitić (Beograd), Sudija: Timoteo Kristofi (Kipar)

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Sanogo, Ivanić, Kanga, Katai, Spiridonović - Ben.

EVROPA: Munjoz, Olivero, Aviles, Kasado, Badr, Besera, Kortes, Rosa, Voker, Valdes, Dominges.

Sastavi

Zvezda je novom šampionskom titulom obezbedila kvalifikacije za Ligu šampiona, ali će zbog koeficijenta morati da takmičenje počne od prve runde.

Crveno-beli su prethodne dve sezone učestvovali u najelitnijem takmičenju, a istu želju imaju i sa novim trenerom Dejanom Stankovićem.

Prvi izazov za Stankovićeve izabranike biće simbolično Evropa, šampion Gibraltara koji ne bi trebalo da predstavlja težak zadatak na stadionu "Rajko Mitić".

"Spremni smo. Sve zavisi od našeg pristupa. Krećemo u nešto od čega Crvena zvezda živi. Naravno, važno nam je i prvenstvo, ali lepo je pričati o našem klubu u evropskom takmičenju. Uigravali smo se proteklih mesec i po dana da uđemo u ovo nadmetanje. Siguran sam da ćemo spremnost pokazati na terenu. Ponavljam, pristup je ključan, on mora da bude onakav kakav zahtevaju grb, klub i navijači", rekao je Stanković.

Gibraltarski šampion prošle sezone je učestvovao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a zaustavila ih je poljska Legija već na startu (0:0, 0:3). Prethodno su u preliminarnoj fazi uspeli da savladaju andorsku Sent Džuliju kod kuće sa 4:0 i, uprkos porazu u gostima od 2:3 – prošli su dalje.

Od sezone 2014/15 pa do danas, svake takmičarske godine bili su deo evropskih kvalifikacija, ali su uglavnom učešće završavali u prvim kolima. Osim u sezoni 2016/17 kada ih je švedski AIK zaustavio u 2. kolu, nakon što ih je rival u oba meča savladao sa 1:0. Na ukupno 16 evropskih mečeva koje su imali priliku da igraju kroz istoriju, ostvarili su tri pobede, dva remija, a 11 puta su poraženi.

Evropa je do sada odigrala samo osam dvomeča na evrosceni i samo dva puta prošla (Sent Hulija, Pjunik), uz eliminacije od Vaduza, Slovana iz Bratislave, AIK-a, Nju Sejntsa, Prištine i Legije iz Varšave.

"Nadam da ću nastaviti u istom ritmu i da ću postizati golove kao i prošle sezone, a možda čak i više. Ova sezona je veoma bitna za nas jer je sve novo, trener tek kreće sa evropskim kvalifikacijama i želimo da mu pomognemo i da i ove sezone igramo grupnu fazu evropskog takmičenja", istakao je El Fardu Ben.

Ukoliko prođe prvu prepreku, u sledećoj rundi igraće sa boljim iz duela Dinamo Tbilisi (Gruzija) – Tirana (Albanija) i to u gostima.

Duel Crvene zvezde i Evrope na programu od 21 sat, a zbog pandemije koronavirusa igraće se bez prisustva navijača.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track