NIŠLIJE PUCAJU VISOKO! Aksentijević: Radnički može ponovo do Evrope
Foto: Starsport

NIŠLIJE PUCAJU VISOKO! Aksentijević: Radnički može ponovo do Evrope

Fudbal -

Nikola Aksentijević, jedan od najiskusnijih fudbalera Radničkog i jedan od predvodnika novog tima, prokomentarisao je dosadašnji učinak ekipe u Superligi Srbije, a govorio je i o povratku u Niš, kao i o ciljevima u aktuelnoj sezoni.

Radnički nakon četiri odigrana kola ima devet osvojenih bodova od mogućih 12.

-Na početku svake lige je bitno da se krene sa pobedama. Mi smo uspeli da ostvarimo učinak tri od četiri. U samom smo vrhu i to je ono što smo i želeli. U subotu imamo veoma tešku utakmicu protiv Spartaka u Subotici i mi ćemo tamo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat i nastavimo ovaj niz- rekao je Aksentijević.

Aksentijević je povratnik na Čair, pošto je dres Radničkog nosio u sezoni 2017/2018, kada je sa ekipom ostvario značajan rezultat i izborio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. On je u toj sezoni odigrao 35 utakmica za Radnički i postigao je jedan gol.

-Mi smo tada ostvarili istorijski rezultat i odveli Radnički u Evropu posle više decenija pauze. Nakon toga sam napustio klub, a ekipa je u sledećoj sezoni nastavila da raste i postala vicašampion Srbije. Sada kada sam se vratio, mogu da kažem da je situacija u klubu mnogo bolja nego ranije. Ogranizaciono je sve na vrhunskom nivou i imamo sve uslove da pravimo nove uspehe. Imamo zanimljivu i dobru ekipu. Poznajem par igrača koji su bili ovde u mom prvom mandatu, a od ranije znam i Kojića i Gavrića, sa kojima sam bio saigrač. Atmosfera je odlična, trener je sjajan i mislim da možemo da ponovimo rezultat iz moje prve sezone u klubu- jasan je iskusni desni bek.

U Nišu je ove sezone napravljen tim, koji je pravi miks mladih i iskusnih igrača.

-Pravilo bonus igrača je dobra stvar za naš fudbal. Mi ovde imamo nekoliko odličnih mladih igrača, a Ćirković i Mitrović, za sada, pokazuju veliki napredak iz meča u meč. Ima tu još nekoliko veoma talentovanih momaka i zadatak nas iskusnijih da im pomognemo i na utakmicama i na treninzima. Radnički ima i nekoliko ozbiljnih superligaških igrača, dobar smo sastav i mislim da možemo da se ove sezone vratimo u prve četiri ekipe u zemlji. Biće velika borba do poslednjeg kola. U Srbiji ima 6-7 baš kvalitetnih ekipa, ali ja verujem u moj tim- kazao je Aksentijević.

Na poslednjem spisku selektora Srbije Ljubiše Tumbakovića našlo se čak 27 fudbalera, ali nijedan desni bek.

-Deluje mi da je pozicija na kojoj igram postala veliki problem za našu reprezentaciju. Moje nije da komentarišem odluke selektora. Na meni je da naporno radim i pružam što bolje partije ovde i nikad se ne zna. Ja sam već debitovao za reprezentaciju kada je selektor bio Mladen Krstajić, a s obzirom na to da u Srbiji zaista nema mnogo kvalitetnih bekova, zašto se ne bih nadao novom pozivu. Naravno, moram puno da radim ovde u Radničkom i pomognem mu da ostvari ciljeve, a ukoliko sve vreme budem na visokom nivou, sve je moguće- završio je Aksentijević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track