TOBDŽIJE POSTIGLE DOGOVOR SA FRANCUZIMA: Gabrijel iz Lila prelazi u Arsenal (VIDEO)
Foto: Mike Egerton

TRANSFER

TOBDŽIJE POSTIGLE DOGOVOR SA FRANCUZIMA: Gabrijel iz Lila prelazi u Arsenal (VIDEO)

Fudbal -

Fudbalski klub Arsenal postigao je dogovor sa Lilom o transferu odbrambenog igrača Gabrijela za 27 miliona funti, preneli su britanski mediji.

Kako je preneo Skaj, Arsenal je bio uspešniji od Mančester junajteda, koji je razgovarao sa predstavnicima 22-godišnjeg Brazilca, ali i od Evertona i Napolija.

Gabrijel je sinoć sa tribina gledao utakmicu Lila i Rena (1:1) u francuskom prvenstvu, a u narednih 48 sati će u Londonu obaviti lekarske preglede uoči transfera.

On je bio jedan od najboljih igrača Lila prošle sezone, u kojoj je ekipa zauzela četvrto mesto i bio je starter u svakoj utakmici u Ligi šampiona.

Arsenal je tako drugi put za godinu dana kupio jednog igrača Lila, nakon što je prošlog leta klub pojačao Nikolas Pepe. Taj transfer bio je vredan 72 miliona funti.

Gabrijel će pojačati odbranu Arsenala, kao i Vilijam Saliba, koga je uprava londonskog kluba kupila prošlog leta od Sent Etjena za 27 miliona funti, ali ga je odmah vratila na pozajmicu prošle sezone.

U junu je David Luiz potpisao novi jednogodišnji ugovor sa Arsenalom, dok su Pablo Mari i Sedrik Soareš posle pozajmica došli iz Flamenga i Sautemptona.

Takođe, Arsenal je doveo i Vilijana, koji je potpisao trogodišnji ugovor, nakon što mu je ovog leta istekao ugovor sa Čelsijem.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja