SKANDAL ZBOG FOTOGRAFIJA  TOTIJEVE ĆERKE: Italija se digla na noge zbog naslovne strane sa 13. godišnjom devojčicom
Foto: Profimedia

Uzburkali javnost

SKANDAL ZBOG FOTOGRAFIJA TOTIJEVE ĆERKE: Italija se digla na noge zbog naslovne strane sa 13. godišnjom devojčicom

Fudbal -

Hiperseksualizacija detinjstva i adolescencije, koja se graniči sa podsticanjem na pedofiliju, ovako je predsednica “Pokreta Roditelja” Elisabeta Skala ocenila objavljivanje na naslovnoj strani tabloidnog magazina “Đente”, fotografije u kupaćem kostimu ćerke bivšeg kapitena fudbalskog kluba Roma Frančeska Totija.

Fotografija je u Italiji uzburkala javnost, izazvala oštre reakcije na društvenim mrežama i za sada, tužbu Udruženju novinara.

Devojčica je snimljena delom sa leđa, a naslov aludira da je pozadina 13. godišnje devojčice "identična majčinoj”, Ilari Blazi, poznatoj TV voditeljki i supruzi proslavljenog, sada bivšeg fudbalera."

Oštro su reagovali i roditelji.

Francesko Toti je optužio direktora magazina “Đente”, lista koji se bavi uglavnom tračevima, za “komercijalizaciju dečijeg tela”, a majka Ilari je na svom istangam profilu ironično “zahvalila” direktorki magazina Moniki Moska “za pokazani senzibilitet apostrofirajući stražnjicu maloletne devojčice na naslovnu stranu”.

Da hipokrizija magazina bude veća, lice devojčice je zamućeno da bi se "poštovala privatnost maloletnice", iako je fotografisana u plitkoj vodi pored svog svetski poznatog oca.

"“Ovakve stvari moraju biti odmah prekinute i to od strane institucija koje se bave zastitom naše dece, ali i da bi se odbranilo novinarstvo i medijska komunikacija koja poštuje prava maloletnika”", izjavila je predsednica “Pokreta Roditelja”.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track