DECENIJA OD KAKO JE KLEO POKORIO BRISEL: Partizan pre 10 godina srušio Anderleht i ušao u Ligu šampiona VIDEO
Foto: Starsport©

da se ne zaboravi

DECENIJA OD KAKO JE KLEO POKORIO BRISEL: Partizan pre 10 godina srušio Anderleht i ušao u Ligu šampiona VIDEO

Fudbal -

Na današnji dan pre 10 godina fudbaleri Partizana plasirali su se u Ligu šampiona pošto su nakon 2:2 u revanšu sa Anderlehtom i boljeg izvođenja jednaesteraca 3:2.

Partizan je sjajno igrao prvih sat vremena, koristio svaku šansu koju je dobio i preko najjačeg oružja Brazilca Klea vodio sa 2:0.

Međutim, Belgijanci su iskoristili inicijativu, umor "crno-belih" i uz malo sreće do 72. minuta izjednačili golovima Lukakua i Žilea. U produžecima nije bilo golova, a Belgijanci su očajno izvodili penale pa je Partizan slavio sa 3:2.

Uspeli su "crno-beli" da se odbrane i izbore penale, kao i pre sedam godina u Njukaslu.

Kleo je prvi šutirao i hladnokrvno poslao loptu po zemlji u suprotnu stranu od golmana. Usledio je katastrofalni šut Suaresa preko gola. Ipak, revanširao mu se kapiten Partizana Krstajić čiji je čut zaustavio Proto. Onda je Biljia šutirao kao i njegov zemljak iz Argentine Suares preko gola. Grešku Krstajića ispravio je Petrović sigurnim udarcem uz levu stativu. Prvi gol za Anderleht postigao je Žile. Davidov nije uspeo da savlada Protoa, a onda je pogodio Ležer. Potom je mladi Stanković zakucao loptu pod prečku, a Partizan je u Ligu šampiona poslao Busufa novim udarcem pod oblake!

Anderleht – Partizan 2:2 (0:1), (prvi meč 2:2) - penali 2:3

Lukaku 64, Žile 72 - Kleo 15, 53

Anderleht: Proto - Žile, Juhaš, Mazuh, Dešaht - Suarez, Biljia, Kujate (Ležer 60'), Polak, Suarez - Busufa - Lukaku

Partizan: R. Ilić - Stevanović, Marko Jovanović, Krstajić, Lazevski - Tomić (Stanković 82'), Petrović, Smiljanić, S. Ilić (Davidov 18') - Iliev (Bogunović 101'), Kleo

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track