TIRANA U BLOKADI ZBOG ZVEZDE: Policija objavila šta je sve zabranjeno! Nema ni PEŠAKA!
Foto: Profimedia

OPSADNO STANJE

TIRANA U BLOKADI ZBOG ZVEZDE: Policija objavila šta je sve zabranjeno! Nema ni PEŠAKA!

Fudbal -

Albanska policija, preuzela je sve mere da se meč kvalifikacija za Ligu šampiona između fudbalera Tirane i Crvene zvezde održi bez problema, kao i da se osigura javni red i mir i bezbednost učesnika pre, za vreme i posle utakmice, a na snazi će biti zabrana okupljanja za navijače.

- Lokalna policijska uprava Tirane ponovo će preduzeti niz tehničih i organizacionih mera na prostoru širem od perimetra stadiona, kako bi obezbedila javni red i bezbednost pre, za vreme i posle fudbalske utakmice, kako bi obezbedila nesmetane sportske aktivnosti, ali i zabranu okupljanja navijača, kao preventivnu meru za širenje infekcije koronavirusa - prenose albanski mediji saopštenje policije.

Policija je saoptenjem obavestila građane Tirane da će samo timovi i članovi Albanskog fudbalskog saveza biti u mogućnosti da uđu na stadion u skladu sa protokolom o organizaciji mečeva. Ukoliko dođe do kršenja protokola, policija navodi da će intervnisati prema normativnim aktima protiv svih odgovornih lica i da će im biti izrečene odrovarajuće mere.

Navodi se i da se zabranjujeokupljanje navijača na trgovima i okolnim mestima oko stadiona, a ukoliko se uoči okupljanje, policija navodi da će intervenisati.

Neki putevi će biti blokirani i biće zabranjeno kretanje i vozilima i pešacima.

Policija navodi i koje će ulice biti zatvorene od 18 časova do zavšetka meča. Ulice oko stadiona, kao i Trg Majke Tereze, koji se nalazi ispred stadiona Air Albanija, će biti potpuno blokirani za vozila i pešake u periodu dva sata pre utakmice i nakon što se meč završi.

Mediji u Albaniji ističu da je meč sa Zvezdom nacionalno pitanje i da su analitičari iz tamošnjeg saveza uključeni u pripremu utakmice.

"Pobeda nad Crvenom zvezdom je postalo nacionalno pitanje u Albaniji. Čitav tim Tirane radi na pronalaženju slabih tačaka u njihovom timu, a "jaka artiljerija" u vidu Fudbalske federacije Albanije je uključena u pomoć Tirani na tom putu", ističe albanska "Panorama".

Stručni tim detaljno analizira slabosti Zvezde u igri i pomaže igračima Tirane da se maksimalno spreme za meč.

Ljubitelji fudbala u Srbiji dobro pamte meč kvalifikacija za EP između Srbije i Albanije u Beogradu, koji je odigran u oktobru 2014. godine. Tada je pred krcatim tribinama stadiona u Humskoj uleteo dron sa zastavom tzv. velike Albanije. Utakmica je prekinuta, a Srbija je ostala bez važnih bodova.

Na terenu se dogodio incident u kome je učestvovao fudbaler koji trenutno nastupa za Tiranu - 34-godišni reprezentativac Albanije Andi Lilja.

Ratoborni Albanac se tada žestoko sukobio sa Stefanom Mitrovićem, nakon što je srpski fudbaler zgrabio spornu zastavu.

Lilja je pokušavao da spreči Mitrovića da uzme zastavu, pa je nastao opšti haos na terenu. Fudbaler tirane se tom prilikom sukobio i sa navijačima koji su uleteli na teren, kako bi uzeli provokatorsku zastavu.

Duel između Tirane i Crvene zvezde igraće se u utorak od 20 časova na stadionu u Elbasanu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track