LIVERPULOVO DETE PRVA BRIGA: Zvezda predstavila rivala i podsetila na istorijat dvoboja sa Tiranom
Foto: Instagram PS

nema nepoznanica

LIVERPULOVO DETE PRVA BRIGA: Zvezda predstavila rivala i podsetila na istorijat dvoboja sa Tiranom

Fudbal -

Fudbaleri Tirane i Crvene zvezde igraju u utorak do 20 sati u Elbasanu meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a crveno-beli su predstavili rivala i posebno izdvojili napadača Tirane Majkla Engua.

- Kao glavni igrač se u potpunosti profilisao Majkl Engu, napadač visok 198 santimetara ponikao u Liverpulu, koji je prošle sezone ostvario dabl-dabl učinak od 13 pogodaka i 16 asistencija, ali njegov status u timu trenutno nije baš najjasniji, pa je pitanje da li će nastupiti protiv crveno-belih.

Odbranu tima 'drži' makedonski dvojac Toševski i Najdoski, dok će potencijalna pretnja za Crvenu zvezdu biti i Brazilac Gomes i Ganjanin Kobina koji su srž ofanzivnog dela tima'', ističe se u tekstu na sajtu Crvene zvezde.

Takođe, Zvezda se dotakla i istorije međusobnih duela, koja nije bogata, ali je čak 75 godina prošlo od prethodnog susreta.

- Jedini put kada su se Crvena zvezda i Tirana sastale bilo je 24. aprila 1945. godine, a naš klub je u prijateljskom susretu slavio rezultatom 5:2, golovima Jezerkića, Mitića, Tomaševića, Pečenčića i Stankovića.

Tirana je daleko najtrofejniji klub u Albaniji. Osvojili su 25 titula, a sa klupe ih predvodi Nigerijac Emanuel Egbo, koji je već 12 godina u albanskom fudbalu, kao golman i kao trener. Egbo je ušao i u istoriju afričkog fudbala, jer je prvi trener sa tog kontinenta koji ima priliku da predvodi tim u Ligi šampiona, makar i u kvalifikacijama'', podsećaju u Crvenoj zvezdi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track