DETALJNA ANALIZA KURIRA Zvezda favorit protiv bilo kog od pet mogućih rivala u 3. kolu!
Foto: Starsport©

DO TANČNINA

DETALJNA ANALIZA KURIRA Zvezda favorit protiv bilo kog od pet mogućih rivala u 3. kolu!

Fudbal -

Veliki broj iznenađenja u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona olakšao je put Crvenoj zvezdi do evroelite! Srpski prvak biće favorit u meču naredne runde bez obzira na ishod žreba 31. avgusta. Naravno, uz uslov da se igra iz Tirane ne ponovi.

Molde, Midtjiland, Ferencvaroš, Omonija i Dinamo Brest. Tih pet timova potencijalni su rivali crveno-belih. Prvaci Norveške, Danske, Mađarske, Kipra i Belorusije nisu ekipe od kojih Zvezda treba da zazire.

Naprotiv, stvari treba da se nazovu onakvim kakve jesu. Srpski klub ima daleko vrednije igrača od svih ovih klubova i sve osim prolaza Crvene zvezde u plej-of moglo bi da se smatra velikim neuspehom.

Skener Kurira / Šanse za prolazak Zvezde protiv njih

Midtjiland (Danska)

vrednost tima: 38.000.000 evra

prva zvezda: Evander (7.000.0000)

broj stranaca u timu: 17

prednost: već duže vreme isti igrači su na okupu, igraju moćan fudbal, bolji su od Kopenhagena, a poznato je koliko se Zvezda mučila sa njima.

mana: izuzetno mlada ekipa, bez prevelikog iskustva na evrosceni, a to može da bude od velikog značaja jer se igra samo jedan meč bez prava na grešku.

šanse Zvezde za prolaz: 55%

Molde (Norveška)

vrednost tima: 12.500.000 evra

prva zvezda: Leki Džejms (800.000)

broj stranaca u timu: 7

prednost: njihova najveća šansa leži u kuglicama, jer ako dobiju domaćinstvo, mogu da na veštačkom terenu u hladnom Moldeu izbace bilo kog nosioca.

mana: pali su u formi, imaju četiri poraza u poslednjih devet mečeva. Jedva su eliminisali Celje, odbrana im je izuzetno slaba, lako primaju golove.

šanse Zvezde za prolaz: 65%

Ferencvaroš (Mađarska)

vrednost tima: 24.000.000 evra

prva zvezda: Izael (1.600.0000)

broj stranaca u timu: 18

prednost: biće silno motivisani i puni samopouzdanja, jer ako su izbacili Seltik usred Škotske, onda mogu da budu ravnopravni sa svakim drugim rivalom.

mana: ekipa koju na teren šalje Sergej Rebrov u proseku ima 28,5 godina. Mlade i brze ekipe to i te kako mogu da iskoriste protiv mađarskog prvaka.

šanse Zvezde za prolaz: 65%

Omonija (Kipar)

vrednost tima: 10.000.000 evra

prva zvezda: Asante (800.000)

broj stranaca u timu: 15

prednost: imaju iskustvo igranja na evrosceni, često su znali da prirede iznenađenje, posebno ako ih neko potceni (kao što je to uradila Legija u 2. kolu).

mana: nijedan ozbiljan tim ne bi trebalo da ima većih problema da ih izbaci. Skup prosečnih stranih fudbalera, od kojih je većina prešla tridesetu godinu.

šanse Zvezde za prolaz: 70%

Dinamo Brest (Belorusija)

vrednost tima: 9.300.000 evra

prva zvezda: Aleksandar Nojok (1.200.000)

broj stranaca u timu: 7

prednost: najveća njihova šansa je podatak da se igra jedan meč, kao i da su u fudbalu čuda moguća. Igraju ofanzivno, do sada dali sedam golova u dva meča.

mana: izuzetno loša odbrana, kojoj je Sarajevo zadalo mnogo muka. Da nisu imali pomoć sudija (Sarajevu poništen čist gol), teško da bi prošli šampiona BiH.

šanse Zvezde za prolaz: 90%

Najbolji mogući žreb za srpskog prvaka bio bi Dinamo iz Bresta. Lošim žrebom ne bi se smatrali ni Omonija, Molde i Ferencvaroš. Najteži rival je bez ikakve dileme Midtjiland. Danski prvak igrački je razbio Ludogorec na gostovanju! Bugari nisu imali gotovo nikakve šanse protiv ekipe sa severa.

foto: Crvenazvezdafk.com

Žreb za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona održaće se u ponedeljak u Nionu. Zanimljivo, već narednog dana biće organizovan i žreb za plej-of rundu.

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track