NOVI-STARI TRENER

PARTIZAN PROMOVISAO NOVOG TRENERA Stanojević seda na uzavrelu klupu crno-belih: Da je dobro ne bih bio ovde (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbalski klub Partizan promovisao je novog trenera Aleksandra Stanojevića.

Stanojević se posle osam godina vratio u Humsku gde je ostvario najveće uspehe u svojoj karijeri – dve titule, jedan Kup, plasman u Ligu šampiona.

"Drago mi je da sam posle 10 godina ponovo tu, jer sam pre toliko vremena počeo celu priču. Sada se dešava da pored ovakvih legendi imam tu čast da krenem u novu priču, da pokušam nešto novo i nešto dobro da uradim", rekao je Stanojević na početku konferencije i potvrdio da je potpisana saradnja sa Partizanom na dve godine.

foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

"Pratio sam svaku utakmicu Partizana, ali navijački, sa društvom sam gledao. Tek sinoć sam odgledali četiri ili pet utakmica stručno. svaki detalj znam, sve znam i mislim da ekipa ima potencijal. Uvek fali nešto, može da se promeni. Ali, da je sve dobro, ne bih ja danas bio ovde", iskren je Stanojević.

Sa novim trenerom u klub dolaze i Igor Duljaj koji će mu biti prvi pomoćnik, kao i Branko Vukašinović i Branimir Mićović.

Aleksandar Stanojević će debi u ovoj sezoni Superlige imati protiv gradskog rivala FK Rad, a javnost posebno zanima onaj drugi gradski rival - Crvena zvezda, koji vodi legenda kluba Dejan Stanković.

"Navijam da srpski fudbal vode legende, kao što je bio Sava, kao što je Deki. Mi koji nismo ostavili fudbalski jak trag teško možete da uđete u ligu petice. Zato ko može predstavlja naš fudbal, jaka imena kao Savo, Jokan, Deki... Drago mi je što je u Zvezdi", rekao je Stanojević i dodao:

"Igrao sam sa tri različta trenera u Zvezdi, sada će i Deki biti super. Uneo je nešto novo u Zvezdi. Biće super, zadovoljstvo mi je", iskren je novi trener crno-belih koji se osvrnuo i na "večite derbije" na kojima je on vodio klub.

"Mi smo Partizan, imate emociju, navijače, gromadu od kluba iznad sebe. Tako morate da ulazite u derbi i tako morate da razmišljate. Vidim da je hvala bogu dobra situacija što se tiče derbija, ali da stabilizujemo i da se borimo za titulu. To mi je prvenstveno najveća želja, da ne živimo samo od jedne utakmice ili dve. Ipak smo mi profesionalci", objasnio je Stanojević.

STANOJEVIĆ: HVALA SAVI!

"Javno hvala Savi, velikom grobaru koji je sa velikom emocijom ovo doživeo, družimo se i znamo se od 16. godine. Njegov stručni štab je otišao, ja sam Duljaja preimenovao u prvog saradnika, kao Partizanovo dete i to što jeste. Sa mnom su došla još dva pomoćnika, to su Branko Vukašinović, iskusni trener koji je radio u reprezentaciji, u OFK Beogradu… Branimir Mićović koji je sa mnom bio i u Partizanu pre 10 godina", otkrio je Stanojević.

foto: FK Partizan

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track