RUSKI IGRAČ POKAZAO DVOGLAVOG ORLA! Javnost ŠOKIRANA: Ovo je simbol genocida protiv Srba! (FOTO)
Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

KAŽU DA JE NESPORAZUM

RUSKI IGRAČ POKAZAO DVOGLAVOG ORLA! Javnost ŠOKIRANA: Ovo je simbol genocida protiv Srba! (FOTO)

Fudbal -

Fedor Smolov reprezentativac Rusije ustalasao je javnost pokazivanjem dvoglavog orla i to na dan prijateljske fudbalske utakmice sa Srbijom.

Međutim ubrzo je stiglo objašnjenje.

Poslata je poruka putem zvaničnog Tviter naloga Euro 2020 Sankt Peterburg na kojoj se tvrdi da ova fotografija nema nikavu političku pozadinu i time pokušali da objasne nesporazum koji je nastao u četvrtak

Naime, Rusi su nekoliko sati pred meč sa Srbijom objavili spornu fotografiju na kojoj se vidi kako Smolov rukama pokazuje na dvoglavog orla, a mnogi su u Rusiji, ne samo u Srbiji, to povezali sa simbolom Albanije.

"Ovo je simbol albanskog orla. Ovo je simbol genocida protiv Srba. Bože, ko je Smolovu "stavio u glavu" ovu ideju. I to na dan meča sa Srbijom", napisao je jedan Rus na društvenim mrežama.

Bilo je i drugačijih komentara

"Da li je Rusima zabranjeno da pokazuju dvoglavog orla koji je simbol vizantijskog nasleđa i pravoslavnog hrišćanstva?"

Na kraju je stiglo i objašnjenje i izvinjenje , onih odakle je sve i poteklo Euro 2020 Sankt Peterburg!

"Žao nam je što je sve pogrešno protumačeno, ovo nema nikakvu političku pozadinu. Ovo je bila naša greška, nismo imali nameru nikoga da uvredimo - stoji u objašnjenju.

Zanimljivo, Rusi su, odnosno neko ko je zadužen za društvene mreže nacionalnog tima, isekli Kosovo sa mape Srbije i time dodatno uzburkali strasti. Pogotovo što je Rusija jedan od zemalja koja nije priznala nezavisnost južne srpske pokrajine.

Norveška – Austrija

Srbija je razočarala u Moskvi, da vidimo koliko može njen rival u baražu za odlazak na EP. Kec se plaća kvotom 2,50. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionice za meč Norveška – Austrija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track