HRVATI POSLE MUNDIJALA NE MOGU DA DOĐU SEBI Posle Portugala, razbila ih i Francuska! 8 komada u mreži VATRENIH na 2 meča
Foto: AP

LIGA NACIJA

HRVATI POSLE MUNDIJALA NE MOGU DA DOĐU SEBI Posle Portugala, razbila ih i Francuska! 8 komada u mreži VATRENIH na 2 meča

Fudbal -

Fudbaleri Francuske pobedili su večeras na svom terenu selekciju Hrvatske sa 4:2, u drugom kolu najjače divizije Lige nacija.

U reprizi finala Svetskog prvenstva, Hrvatska je povela golom Dejana Lovrena u 17. minutu, ali je Francuska u finišu prvog poluvremena preokrenula rezultat.

Antoan Grizman je izjednačio na 1:1 u 43. minutu, da bi u sudijskoj nadoknadi golman Hrvatske Dominik Livaković pogodio svoju mrežu za prednost svetskih šampiona.

Josip Brekalo je u 55. minutu doneo izjednačenje Hrvatskoj, deset minuta kasnije Dajo Upamekano je pogodio za 3:2, a konačan rezultat postavio je Olivije Žiru sa penala u 77. minutu.

U istoj grupi 3, Portugal je u gostima slavio protiv Švedske sa 2:0, golovima Kristijana Ronalda u 46. i 72. minutu.

Bili su to 100. i 101. pogodak Ronalda za nacionalni tim. On je tako postao tek drugi fudbaler u klubu 100, pored napadača Irana Alija Deaija koji je za reprezentaciju postigao 109 golova.

Portugal i Francuska imaju po šest bodova, dok su Švedska i Hrvatska bez bodova.

Fudbaleri Belgije su sa ubedljivih 5:1 pobedili Island, dok su Danska i Engleska odigrali bez golova. U Grupi 2 Lige 1, Belgija ima šest bodova, Engleska četiri, Danska jedan, dok je Island bez bodova.

U Grupi 1 Lige C, fudbaleri Crne Gore su golom Fatos Bećiraja u 93. minutu pobedili Luksemburg u gostima, dok je Azerbejdžan istim rezultatom pobedio Kipar.

Fudbaleri Gruzije i Severne Makedonije odigrali su 1:1 u Grupi 2, dok je Jermenija na svom terenu bilja bolja od Estopnije sa 2:0.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track