RONALDO TVRDI DA MU REKORDI NISU OPSESIJA? Kristijano ušao u istoriju fudbala, samo je čuveni Iranac ispred njega! VIDEO
Foto: Profimedia

kreće u poteru

RONALDO TVRDI DA MU REKORDI NISU OPSESIJA? Kristijano ušao u istoriju fudbala, samo je čuveni Iranac ispred njega! VIDEO

Fudbal -

Kristijano Ronaldo nije skrivao oduševljenje nakon što je postigao oba gola u trijumfu reprezentacije Portugala na gostovanju Švedskoj u okviru Lige nacija.

Pored pobede Kristijano je bio prezadovoljan jer su mu ta dva gola 100. i 101 u nacionalnom dresu.

"Rekordi, naravno, nisu moja opsesija, jer oni dolaze prirodno, ali naravno da sam srećan. I zbog rekorda i zbog pobede", izjavio je kapiten fudbalske reprezentacije Portugalije.

Ronaldo je sinoć postao prvi Evropljanin sa trocifrenim golgeterskim učinkom u nacionalnoj selekciji, a sada je ispred njega samo Iranac Ali Daei, koji je na 149 utakmica postigao 109 golova.

"Ovaj jubilej (sto pogodaka) sam ostvario, sada jurim (Ali Daeijev) rekord. Ali, sve je to... korak po korak. Stvarno nisam opsednut. Mnogo i je važnije što smo ostvarili cilj zbog kog smo i došli u Švedsku", objasnio je Portugalac

Kristijano je za nacionalnu selekciju debitovao sa 18 godina protiv Kazahstana u avgustu 2003, a prvi gol je postigao naredne godine na Evropskom prvenstvu, i to u u porazu od Grčke od 2:1.

Meč u Švedskoj bio mu je čak 165. za reprezentaciju.

"Ne znam šta budućnost donosi, to Bog zna. Ja sam srećan što igram sa ovim momcima i zaista uživam u ovom trenutku i kao pojedinac, i kao član ekipe", rekao je Kristijano Ronaldo.

Portugalski as je dogurao do "stotke", a zanimljivo je da je Mesi je postigao " samo" 70 golova za Argentinu, dok je recimo Robert Levandovski postigao 61 gol za Poljsku.

Oni nisu najbliži pratioci Ronalda na "večnoj listi" - treći je Mađar Ferenc Puškaš sa nestvarnih 84 gola na samo 85 utakmica, četvrti je još uvek aktivni Zambijac Godrfi Čitalu (79 golova na 111 mečeva), peti nekadašnji reprezentativac Iraka Husein Saed (78/137), a šesti je Brazilac Pele sa 77 pogodaka na 92 utakmice.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track