KURIR OTKRIO PLAN FSS: Stranci sude sve derbije u Superligi?!
Foto: @starsport

Razmatra se dovođenje inostranih arbitara u Srbiju

KURIR OTKRIO PLAN FSS: Stranci sude sve derbije u Superligi?!

Fudbal -

Zbog svakodnevnog pritiska na domaće arbitre, angažovanje svetskih delilaca pravde postalo opcija za nastavak sezone.

Ogroman pritisak i izuzetno slabo suđenje na mečevima Crvene zvezde i Partizana ponovo su otvorili opciju angažovanja stranih sudija! Kurir saznaje da postoji šansa da buduće derbi mečeve u Superligi sude inostrani arbitri!

Veliki pritisak

Domaće sudije ne mogu da se „sastave“ na mečevima Zvezde i Partizana. Da li zbog pritiska, nedostatka kvaliteta ili manjka hrabrosti, tek iz nedelje u nedelju ponavljaju se veliki propusti na utakmicama večitih. Da stvari budu još gore, njih čine najbolji naši arbitri. To je dovelo na dnevni red staru temu - stranci arbitri. Pošto već nisu u mogućnosti da instaliraju VAR sistem u tekućem šampionatu, čelnici srpskog fudbala razmatraju da angažuju strance i na taj način pokažu javnosti i da nemaju nikakvog uticaja na rezultate u domaćoj ligi.

Sporne utakmice

Na prethodna dva meča Crvene zvezde arbitri su napravili katastrofalne previde jer nisu isključili fudbalere crveno-belih zbog pogibeljnih startova. Ništa manje sporni nisu bili ni mečevi Partizana. Proteklog vikenda na duelu crno-belih i Rada mahano je mnogo nepostojećih ofsajda, sporan je bio i crveni karton za goste... A da sve bude još gore - Zvezda kuka na Partizan, a Partizan na Zvezdu. Mada, čini se da najviše razloga da se žale imaju „manji klubovi“, ali oni ćute ko zaliveni.

PRAKSA Sude u Rumuniji, Grčkoj, Bugarskoj, Albaniji...

Nije ništa neobično u činjenici da se angažuju strani arbitri za bitne mečeve u nacionalnim šampionatima u ligama iz našeg okruženja. Tako smo svedoci da već dugi niz godina stranci sude mečeve u Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj, pa čak i Albaniji...

Tako je Milorad Mažić sudio nekoliko puta mečeve rumunskog šampionata.

M. B. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track