Najnovije vesti

SEOSKE IGRE U ZAJEČARU: Spektakl u nadvlačenju konopca, obaranju ruku i bacanju kamena s ramena!
Foto: Sportski savez Srbije

SEOSKE IGRE U ZAJEČARU: Spektakl u nadvlačenju konopca, obaranju ruku i bacanju kamena s ramena!

Ostali sportovi

Seoske igre Sportskog saveza Srbije opravdale su očekivanja u Zaječaru.

Sjajan sportski dan i promocija starih sportova i zaboravljenih veština na Popovoj plaži, a fer plej na svom vrhuncu i borba do poslednjeg daha, obeležili su nedeljni sportski dan na obali Timoka.

foto: Sportski savez Srbije

Takmičenje su otvorili Dragiša Simonović, predsednik Sportskog saveza grada Zaječara i Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika, dok je učesnike pozdravila i Marina Jovičić, ispred Sportskog saveza Srbije.

Ekipa Grljana je posle neviđene neizvesnosti, koja je potrajala do samog kraja igara, stigla do titule u foto finišu, ispred Velikog Izvora, a obe ekipe su takmičenje posle 10 disciplina završile izjednačene, sa po 32 osvojena boda. Pobednički pehar je otišao u Grljan, zbog najviše osvojenih prvih mesta, poto su nakon 10 odigranih disciplina, imali pet prvih mesta, za razliku od takmičara iz Velikog Izvora, koji su u četiri sportske igre bili najuspešniji.

foto: Sportski savez Srbije

Zvezdan je završio kao trećeplasirani sa 21 bodom, a sportski duh ove ekipe bio je na izuzetnom nivou, jer su i pored toga što im pobeda nije donosila ništa sem prestiža u poslednjoj igri dana, savladali Izvorce u šahu i indirektno doneli Grljanu pehar pobednika.

Gornja Bela Reka je svakako zaslužila pehar za fer-plej, pošto je reč o najstarijoj ekipi na Seoskim igrama, a i pored toga pružili su dostojan otpor svima i na kraju osvojili 15 bodova za 4. mesto. na takmičenju.

Sportski savez grada Zaječara je i ovog puta pokazao kako se zapravo organizuje jedna ovakva manifestacija i dokazao da se i u doba korone mogu uspešno sprovesti sve mere i ugostiti veći broj takmičara, uz poštovanje svih mera, a da samo takmičenje ne izgubi draž.

foto: Sportski savez Srbije

Grljanci su bili najuspešniji u bacanju kamena s ramena, skoku u dalj iz mesta, narodnom rvanju, obaranju ruku i malom fudbalu, dok su u Velikom Izvoru pripale pobede u poligonu-trčanju s preprekama, nadvlačenju štapa, nadvlačenju konopca i odbojci. Zvezdanci su bili najbolji u šahu i taj poraz u finalu je na kraju i koštao Izvorce titule na Seoskim igrama u Zaječaru.

foto: Sportski savez Srbije

Gosti iz Sportskog saveza Srbije uručili su na kraju igara prigodne nagrade u vidu lopti i sportskih rekvizita za najbolje tri ekipe, kojima su pripali i pehari i diplome zaječarske “kuće sporta”.

Ekipa Grljana kao najuspešnija na takmičenju u Zaječaru, putuje u Vrnjačku Banju, gde će biti organizovano veliko finale Seoskih igara Sportskog saveza Srbije od 25. do 27. septembra.

G. A.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...