PARTIZANOVA UŽASNA GODINA! Crno-beli u 2020. ostali bez oba trofeja i plasmana u Ligu Evrope!
Foto: Www.partizan.rs

dotakli dno

PARTIZANOVA UŽASNA GODINA! Crno-beli u 2020. ostali bez oba trofeja i plasmana u Ligu Evrope!

Fudbal -

Čelnici kluba iz Humske snose najveću odgovornost za rezultatske neuspehe u Superligi i eliminaciju iz evropskih kvalifikacija

FK Partizan neće pamtiti po dobrom 2020. godinu. Ostali su crno-beli bez oba trofeja u Srbiji, a ispadanjem iz Lige Evrope i bez pozamašne finansijske injekcije koju bi dobili učešćem u grupnoj fazi UEFA takmičenja.

Razlozi za neuspehe crno-belih su različiti. Od promena na mestu trenera, gde je Savu Miloševića zamenio Aleksandar Stanojević i nije mogao da uigra ekipu po svom ukusu, do loše odrađenog prelaznog roka. Ne treba smetnuti sa uma, da gotovo ništa nije investirano u ekipu koja je prošle sezone ostala bez oba trofeja. Tačnije, stigao je samo Maki Banjak za 500.000 evra. A, novca je bilo, jer je Strahinja Pavlović prodat u Monako za 10.000.000 evra.

foto: Www.partizan.rs

Proteklih meseci mnoga imena povezivana su sa crno-belima. Kod Aleksandra Stanojevića opcija su bili Ivan Obradović, Nikola Čumić, Miloš Jojić, Jovan Vlalukin, Svetozar Marković, Zlatan Šehović... Kod Sava Miloševića Marko Docić i Nikola Boranijašević. Od navedenih, u Humsku je došao niko.

Partizan je prošle sezone igrao Ligu Evrope i malo mu je nedostajalo da prezimi. Ranijih godina bilo je i trofeja u Humskoj, a u crno-belom taboru se još rado sećaju duple krune iz 2017. pod komandom Marka Nikolića i prezimljavanja u Evropi. Međutim, od minulog rada se ne živi. Zašto nije bilo sinhronizacije između sportskog sektora i uprave kluba, to je najčešće pitanje koje postavljaju navijači Partizana.

foto: Privatna Arhiva

Nepotrebno se rasipala energija na sukob sa FSS i rat saopštenjima sa "večitim rivalom", poturale se razne alibi priče i spinovanja, umesto da se gledalo u svoje dvorište, radilo da bi se ostvario rezultat na domaćoj i evropskoj sceni. Kada se tome doda da je dug kluba 31.000.000 evra...

foto: @starsport

Ono što posebno boli navijače Partizana je da su ispali od ekipe Šarloa, koja za 116 godina svog postojanja, nikada u vlastitoj istoriji nije osvojila niti jedan trofej elitnog ranga u Belgiji i kojoj je najveće dostignuće u Evropi plasman u plej-of Lige Evrope, baš preko Partizana.

Iščekivanje 163. derbija

Zvezda leči rane

Partizanu sada predstoji da konsoliduje sopstvene snage i okrene se utakmicama u Superligi. Jedina velika utakmica do kraja godine koja će biti igrana u Humskoj jeste 163. "večiti derbi" protiv Crvene zvezde 17. ili 18. oktobra. U tom meču crno-beli imaju šansu da smanje bodovnu razliku za Zvezdom i ostanu u trci za titulu.

Partizanovih poslednjih šest sezona

2015. - titula, Liga Evrope

2016. - Kup Srbije

2017. - dupla kruna, zima u Ligi Evrope

2018. - Kup Srbije

2019. - Kup, Liga Evrope

2020. - /

Kurir sport / A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track