SVI VOLIMO DA IGRAMO VELIKE UTAKMICE ZA SRBIJU! Mitrović i Tadić uglas: Disciplina vodi do uspeha u Oslu, hvala FSS na podršci!
Foto: Starsport©

BARAŽ ZA EP

SVI VOLIMO DA IGRAMO VELIKE UTAKMICE ZA SRBIJU! Mitrović i Tadić uglas: Disciplina vodi do uspeha u Oslu, hvala FSS na podršci!

Fudbal -

Fudbaleri Srbije Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, pred utakmicu protiv Norveške u polufinalu plej-ofa za plasman na Evropsko prvenstvo saglasni su da je ključni element u igri disciplina i maksimalna angažovanost kompletnog tima.

Znamo koliko je ta utakmica važna, ne samo za nas, nego i za celu državu. Imamo veliku odgovornost. Dugo sam ovde i dres reprezentacije je jako težak. Lepo je kad se pobeđuje, ali je još teže kad se izgubi. Očekivanja naroda su uvek velika, morate da se nosite sa kritikama kad ne ide. A svi želimo najbolje za našu zemlju. Sigurno da bi lepo bilo da posle 20 godina plasiramo na Evropsko prvenstvo i da vežemo dva velika takmičenja. Mi smo spremni, maksimalno motivisani. željno očekujemo već duži period ovu utamicu. Sve se nekako odužilo zbog situacije sa koronom. Ali eto konačno je došao red i na ovaj meč. Svako od nas voli da igra velike utakmice, naročito za svoju zemlju, rekao je Mitrović, a slično razmišlja i njegov saigrač Tadić.

"U modernom fudbalu i protiv reprezentacija koje imaju čvrst pristup igri kao što je Norveška formula za pobedu je jednostavna. Nema improvizacije, kompletan tim mora da bude disciplinovan. Siguran sam da je motiv kod svih momaka u našoj reprezentaciji maksimalan. Plasman na Evropsko prvenstvo je naš zajednički san. I ono što uvek apostrofiram kao vrlo važnu stvar u modernom fudbalu je trčanje i kretanje. Bez toga biće teško napraviti pozitivan rezultat u Oslu. Saglasan sam sa Mitrom da ova reprezentacija ima mnogo iskusnih i kvalitetnih igrača, igrača koji znaju kako se igraju velike utakmice i to može da bude samo plus za nas pred sutrašnji duel", rekao je Tadić.

foto: Starsport©

Kapiten Ajaksa ceni kvalitete reprezentacije Norveške, selekcije koja je u septembarskim utakmicama izgubila od Austrije, ali je zatim pobedila Severnu Irsku u Ligi nacija.

"Kvalitetna su ekipa. Dosta se govori o njihovim napadačima. Haland je već duže vreme u centru pažnje. Vidimo da mu dobro ide i sigurno da će biti jedan od onih u njihovom timu o kojem ćemo morati posebno da vodimo računa. Imamo respekt, ali ipak smatram da će rezultat u toj utakmici u dobroj meri zavisiti od nas. Ako uđemo dobro u meč, brzo uspostavimo kontrolu, možemo da se nadamo prolasku u finale.

Napadač Fulama takođe smatra da je Norveška kvalitetan rival.

"Pored Halanda tu su i Serlot, King, Odegard. Dosta dobrih igrača koji igraju napred. Kao tim su dobri, igraju čvrst fudbal. Kompaktna i dobro organizovana ekipa. Ne verujem da će utakmica biti lepa za oko. Više onako čvrsta i taktička, igra na rezultat. To je i normalno. Ulog je ogroman, kaže Mitrović.

U protekle četiri godine reprezentacija je igrala na Svetskom prvenstvu, ostvaren je uspeh u Ligi nacija, sve vreme je A reprezentacija imala maksimalnu podršku Fudbalskog saveza Srbije i predsednika Slaviše Kokeze, navode obojica reprezentativaca.

"Imamo stvarno besprekorne uslove za rad i to je zasluga Saveza. Nedavno je obnovljeno mnogo toga u Sportskom centaru, kupljena je dodatna oprema za rad sa igračima, imamo bolje uslove za trening i oporavak, renovirane su brojne prostorije i vidi se da se ulaže u skladu sa najvećim standardima. Svako ima svoj deo odgovornosti. Na nama igračima i stručnom štabu je što se tiče rezultata. Posebno bih istakao kao odličan potez rukovodstva Saveza angažovanje Andreje Milutinovića. Vrhunski profesionalac. Čovek sistema i odgovornosti. Njegov dolazak je takođe potvrda da Savez pozitivno razmišlja na duže staze", istakao je Tadić, a na to se nadovezao Mitrović.

foto: Starsport©

"Svi ljudi iz Saveza sigurno rade najbolji mogući posao da omoguće reprezentaciji najbolje moguće uslove za rad. O tome govore i neki rezultati koji su iza nas. Igrali smo na SP, imali dobru Ligu nacija, u situaciji smo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Savez, kao i reprezentacija, može da jača samo ako angažuje najbolje u svojim profesijama. Jedan od najboljih primera je dolazak Milutinovića. Kao i Tadić i ja sa Milutinovićem dugo sarađujem. Sa njim radi i velika grupa naših igrača od kojih su mnogo reprezentativci. Ima tu i mnogo svetskih fudbalskih asova Jedan je od najboljih na svetu u svom poslu. Velika je stvar što ga je Savez ubedio da dođe u A tim", rekao je Mitrović.

Sada je potpuno drugačija situacija od one u septembru što se tiče forme igrača. Mnogima tada još nisu ni počela prvenstva, a Srbija je tada u Ligi nacija izgubila od Rusije u gostima, dok je protiv Turske u Beogradu odigrala nerešeno.

"Sigurno smo fizički i psihički na mnogo višem nivou. Što se mene tiče prošli put sam imao svega nekoliko dana priprema i odigrao dve utakmice. Meč protiv Norveške dočekujem sigurno daleko spremniji, rekao je Mitrović.

Utakmica između Norveške i Srbije na program je u sutra od 20 sati i 45 minuta na stadionu "Uleval" u Oslu.

Pobednik će igrati sa boljim iz susreta Škotska - Izrael 12. novembra, domaćin tog meča biće Norveška ili Srbija.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track