MEČ EVROKUPA OTKAZAN ZBOG KORONE! Košarkaš Cedevite zaražen, cela ekipa u STROGOM KARANTINU 10 DANA
Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

PROBLEMI

MEČ EVROKUPA OTKAZAN ZBOG KORONE! Košarkaš Cedevite zaražen, cela ekipa u STROGOM KARANTINU 10 DANA

Košarka -

Utakmica Evrokupa između Olimpije Cedevite i Burse otkazana. je jer se kompletan tim iz Ljubljane nalazi u karantinu.

Nakon utakmice sa Krkom saopšteno je da je jedan igrač Olmpije zaražen virusom korona. U ponedeljak su svi igrači i članovi stručnog štaba ponovo testirani i isti košarkaš je ponovo bio pozitivan, dok su ostali negativni.

Vlada Slovenije naložila je da kompletan tim mora u desetodnevni karantin, pa je utakmica sa Bursom otkazana.

"Nažalost, naš tim će narednih deset dana provesti u karantinu. Uprkos svim epidemiološkim smernicama koje smo sledili od početka pandemije koronavirusa, bili smo svesni da će covid-19 pre ili kasnije zakucati na naša vrata. Nažalost, to se dogodilo posle samo dve utakmice ove sezone", kaže direktor kluba Davor Užbinec i dodaje:

"Pravila postoje da bi se poštovala. Ali niko ne zna u kakvom će stanju biti tim posle desetodnevnog karantina, bez treninga i kontakta sa loptom. Loša vest je što nećemo igrati meč Evrokupa, te će ta utakmica biti registrovana službenim rezultatom. Imali smo dovoljno igrača da odiramo taj meč, ali zbog propisa Nacionalnog instituta to neće biti moguće. S obzirom da nam ograničenja i smernice koje su na snazi u Sloveniji ne dozvoljavaju da učestvujemo na takmičenjima na kojima bismo se, prema važećim propozicijama, mogli takmičiti, uprkos pozitivnom slučaju unutar tima, apelujemo na odgovorne da promene postojeće propise, ograničenja i smernice, i dozvole svim slovenačkim sportskim timovima da u slučaju pozitivnog slučaja u timu pošalju sportistu u karantin, a da svi ostali igrači, nakon podnošenja negativnog testa, mogu da nastave sa trenažnim procesom".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track