JEDINSTVENA POJAVA

BARD SRPSKOG FUDBALA U USIJANJU NA KURIR TELEVIZIJI! Živadinović: Vodio sam igrače na partizansko groblje pred važnu utakmicu

Fudbal -

Da li je srpski fudbal oživeo posle pobede nad Norveškom i koliko će utakmica sa Škotskom odlučivati o daljoj sudbini najpopularnijeg sporta u našoj zemlji?

O aktuelnom trenutku "orlova", ali i mnogo drugih tema u emisiji "Usijanje" na Kurir televiziji govorio je Milan Živadinović.

Živadinović ne voli da ga nazivaju "legendarnim trenerom".

"Nemojte, to znači da sam pred rikavanjem", u svom stilu je počeo Živadinović.

O utakmici sa Norveškom rekao je:

"Bitno je da napravljena generacija koja želi da grize i da se bori za ovaj dres, za razliku od nekih prethodnih. Norveška je ipak druga klasa. Ne smemo da pomislimo da smo nešto uradili. Ovi momci su mentalno i dalje nezreli iako igraju napolju".

foto: Kurir

"Ova reprezentacija ima korektnog selektora, koji se raduje svakom golu, što mnogi prethodni nisu. Tumba, nemoj da se zavaravaš, gledaj ka Škotskoj", dodao je "Bard".

"U Norveškoj je i Bog bio na našoj strani, na 1:1 oni su imali neviđenu šansu. Važno je da su naši igrači ostali dostojanstveni. Sada sam sledi utakmica sa Škotskom, od koje nam život zavisi", nastavio je Živadinović.

"Igrače sam pred važnu utakmicu vodio na groblje partizana i rekao im da su tu sahranjeni poginuli koji su se borili za vašu sreću. Rekao sam im da se neće boriti puškama, ali će se boriti na terenu. To sam 'ukrao' od Miljana. I tu utakmicu smo dobili. Sve je u glavi", ispričao je Živadinović.

foto: Kurir

"Pojavilo se pisanije kao da smo već na Evropskom prvenstvu. Ali, jedan loš blok i eto 0:1 u petom minutu. Momci, borite se za Srbiju. Mora da postoji opšti cilj, a ne individualni", rekao je Živadinović.

Zamoljen za komentar smene trenera i promene kapitena pred važno takmičenje, Živadinović je poručio:

"Idioti! Vlasnici raznih preduzeća, da bi bili glavni pred ljubavnicom ili porodicom. Oni smenjuju. To je obračunavanje na najružniji mogući način".

Svi se razumeju u fudbal...

"Razumeju se i prostitutke. I rijaliti! Šta je to rijaliti? Pipkaju se ispod čaršava".

"Protiv Škotske igrači moraju da ponove igru iz Norveške i da dodaju još 30 odsto", jasan je Živadinović.

foto: Kurir

Šta je bio problem poslednjih 20 godina, koliko nismo išli na EP?

"Nismo imali kvalitetne trenere. Šta vi mislite zašto je Miljan bio naš najbolji trener? Zato što je najbolje poznavao psihologiju i pedagogiju igrača. I kad vodite ekipu, ako ja nisam sastavio boju košulju i kravate, odmah smeh. A tek boja glasa? Nemojte da se prihvatate onoga za šta nemate kvalitet".

Dotakao se i televizijskih voditeljki:

"Obuče kratku suknju i prekrsti noge da joj se odmah gaće vide".

"Igrači dođu iz inostranstva puni para i samo gledaju ženske, da li mogu da ih srede. To su manijaci. Ja sam više bio policajac nego selektor", podsetio je Živa na svoje vreme.

Da sad popunjava tiket šta bi upisao za meč Srbija - Škotska?

"Kao veliki navijač, fiks na Srbiju"!

Podsećajući da je naša reprezentacija najveće uspeha na EP ostvarila sredinom prošlog veka, Živadinović je rekao:

"Sramota me je! Pa i ja sam nekada bio dasa. Sve su trzale na mene".

Iskusni stručnjak smatra da pare lako "pokvare" fudbalere.

"Ja sam u Zvezdi radio za deset maraka, pa nisam to pričao, a ovi neće da igraju, male im premije. Pa koliko si zarađivao u "Donjem Prdojevcu?".

Živa je kritikovao ljude iz Saveza.

"Ko su ti ljudi? Nemaju završenu ni traktorsku školu. Koje iskustvo imaju? Samo s konobaricama. Ja imam ličnu kartu i kao igrač i kao trener".

foto: Kurir

Živadinović, popularno nazvan "Bardom" srpskog fudbala, imao je bogatu i igračku i trenersku karijeru.

Kao fudbaler se proslavio noseći dres Crvene zvezde, u kojoj je radio i kao trener. Sedeo je na klupama mnogih drugih klubova širom sveta, a bio je i selektor Jugoslavije, Jemena, Gane i Mjanmara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track