VENGER VERUJE U BIVŠI KLUB: Arsenal sa Artetom može do titule (FOTO)
Foto: AP

PREMIJER LIGA

VENGER VERUJE U BIVŠI KLUB: Arsenal sa Artetom može do titule (FOTO)

Fudbal -

Nekadašnji trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je da veruje da njegov bivši klub može da osvoji Premijer ligu pod vodjstvom Mikela Artete.

Arsenal je na početku nove sezone u Premijer ligi osvojio devet od mogućih 12 bodova i trenutno je četvrti na tabeli, sa tri boda manje iza lidera šampionata, ekipe Evertona.

Taj klub u subotu čeka duel protiv Mančester sitija, a Venger veruje da Arteta ima dovoljno kvaliteta u svom timu da okonča 16 godina dugo čekanje na titulu.

"Iskreno verujem da mogu. Izgleda da dobro vodi tim. Igrači ga prate, uz njega su. Klub je dobro kupovao, potrošeno je dosta novca u poslednje dve godine. Odjednom smo otkrili ogromne resurse, to je bilo prilično iznenađujuće", rekao je Venger, prenose britanski mediji.

foto: EPA

"Mislim da Arteta ima kvalitetne igrače. Možemo do titule, zašto da ne", dodao je Venger.

Venger se još nije vratio na "Emirate" otkako je napustio klub na kraju sezone 2017/18. Kako je priznao, nije siguran kada će ponovo posetiti svoj bivši klub.

"Osećao sam da je bolje da se potpuno udaljim i da pustim ljude sa vode klub. To je i dalje moj klub, moja ljubav. I dalje patim kada nam ne ide, srećan sam kada nam ide dobro. Kada govorim o Arsenalu uvek govorim - mi, mi, mi", rekao je Venger.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track