OTKRIVENA VELIKA TAJNA Ronaldo se pre Junajteda dogovorio s drugim klubom, dobio je i BROJ NA DRESU!
Foto: Profimedia

ŠTA BI BILO, KAD BI BILO...

OTKRIVENA VELIKA TAJNA Ronaldo se pre Junajteda dogovorio s drugim klubom, dobio je i BROJ NA DRESU!

Fudbal -

Pre nego što je kao mladi superstar pojačao Mančester junajted, Kristijano Ronaldo imao je sastanak sa trenerom drugog engleskog velikana, a onda se dogodio veleobrt.

Nikada nećemo saznati šta bi bilo da sada slavni Portugalac nije igrao za "Đavole", već da je te 2009, otišao u Arsenal.

Nako navodi magazin Atletik, Kristijano je skoro sve dogovorio s Arsenom Vengerom, a pregovori su bili toliko detaljni da mu je i dodeljen broj na dresu. Umesto sada čuvene "sedmice", na leđima bi mu stajalo - 28.

foto: AP

Zapravo, u trci je bio i Liverpul, koji je smatrao da će četiri miliona funti biti dovoljno da ga angažuju. Međutim, isprsio se Arsenal ponudivši duplo više, osam miliona, što je zadovoljilo Kristijana i njegovu majku Dolores.

On je otputovao u London, gde je upoznao Tjerija Anrija, tadašnju zvezdu Arsenala i imao sastanak sa menadžerom Arsenom Vengerom. Francuz mu je obećao da će dobiti broj koji je želeo, a to je 28.

Ronaldov menadžer Horhe Mendeš odigrao je glavnu ulogu u daljim dešavanjima, naime, njega je kontaktirao legendarni Aleks Ferguson sa rečima da bi Mančester junajted želeo da od Ronalda napravi najskupljeg tinejdžera u istoriji.

foto: EPA

- On bi se perfektno uklopio u naš tim, želimo da ga dovedemo - rekao mu je tada Fergi, što je rapidno povećalo cenu na 12,4 miliona funti.

Venger je nakon ovog poludeo i za sve okrivio Mendeša, s kojim je prestao da komunicira. Od tada niti jedan fudbaler ovog agenta nije doveden u Arsenal, a menadžer kluba iz Londona je rekao da mu je propuštanje prilike da angažuje Kristijana Ronalda najveći neuspeh u karijeri.

P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track