CELA BUGARSKA MOLI OLIVERU ZA OPROŠTAJ! Srpskoj atletičarki stiglo LIČNO IZVINJENJE od ambasadora ove zemlje u ime NACIJE! VIDEO
Foto: Marina Lopičić

PRIHVATILI KRIVICU

CELA BUGARSKA MOLI OLIVERU ZA OPROŠTAJ! Srpskoj atletičarki stiglo LIČNO IZVINJENJE od ambasadora ove zemlje u ime NACIJE! VIDEO

Ostali sportovi -

Radko Vlajkov bugarski ambasador u Srbiji preneo je srpskoj atletičarki Oliveri Jevtić pozdrave i duboko izvinjenje u ime potpredsednice Vlade Bugarske i ministarke spoljnih poslova, ministra sporta i omladine, rukovodstva grada Sofije i bugarskog naroda zbog skandaloznog incidenta koji se nedavno dogodio na maratonu u Sofiji.

Vlajkov se lično obratio srpskoj atletičarki.

- Draga Olivera, Bugarska vas voli. Bugarska je teško preživela ovaj incident koji se vama desio. Aktivnosti koje je pokazala bugarska policija i tužilaštvo predstavljaju odnos koji imamo prema vama - rekao je Vlajkov, kako prenosi "Mondo", i nastavio:

- Prenosim vam posebne pozdrave u ime potpredsednice Vlade Republike Bugarske i ministarke spoljnih poslova, koja takođe voli i praktikuje trčanje, negoduje iz dna svoje duše zbog ovog što se desilo i dala vam veliku podršku. Slična je bila reakcija ministra za omladinu i sport, koji je ubeđen da ćete vi razumeti veliku ljubav koju imaju bugarski sportisti prema vama. Prenosim vam pozdrave i organizatora maratona opštine Sofije, koji vam isto tako daju podršku i koji su pomogli policiji da se razjasni slučaj. Ja sam ponosan što stojim pored najvećeg sportiste Srbije i Užica.

foto: Printskrin

Bugarski abasador je naglasio da je četiri puta gledao snimak i nije mgao da veruje šta vidi.

- Počinalac je odmah tražen i pronađen, i tužilaštvo je uzelo učešće. Počela je istraga i posle toga će okrivljen za hulganstvo i počinjenu laku telesnu povredu - dodao je ambasador, a na pitanje da li je Olivera bila cilj napadača, rekao da ne može da kaže i da će to pokazati istraga.

Sam čin bugarski ambasador je nazvao čistim bezobrazlukom.

Podsetimo, Olivera je nakon udarca koji je pretrpela pala na zemlju i na kratko ostala bez svesti. Ima hematom na glavi kao posledicu pada.

Ona je nakon incidenta istakla da se sada oseća dobro, ali da nije mogla da nastavi trku zato što je zadobila povrede kuka i glave i bila je u velikom šoku zbog svega što se dogodilo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track