MILIMETARSKI OFSAJD: VAR sprečio Redse da pobede u derbiju Liverpula (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/Cath Ivill

premijer liga

MILIMETARSKI OFSAJD: VAR sprečio Redse da pobede u derbiju Liverpula (VIDEO)

Fudbal -

Everton i Liverpul odigrali su nerešeno u prvom meču petog kola Premijer lige – 2:2 (1:1).

Pobednika nije bilo, pođto je gol Džordana Hendersona u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena poništen zbog milimetarskog ofsajda.

Liverpul je poveo u trećem minutu kada je Mane pogodio mrežu. Nekoliko minuta kasnije desila se prva situacija o kojoj će se pričati. Van Dajk je u duelu sa golmanom Evertona Pikfordom povređen, a da posle gledanja VAR-a, nije suđen ofsajd, golman plavog tima iz Liverpula bi bio isključen.

Van Dajk je igrao do 11. minuta posle čega je isključen. Iskoristio je Everton to što je Van Dajk izašao i postigli su gol glavom. Centrirao je Hames, a strelac u 19. minutu bio je štoper Kin.

U drugom poluvremenu Salah je iskoristio loše ispucavanje, hvata volej iz prve i gađa malu mrežicu, u 72. minutu - 1:2.

Usledio je nešto bolji period Liverpula, Pikford je sa dve odlične intervencije zaustavio udarac Matipa glavom, a potom i bombu Salaha sa distance.

Karlo Anćeloti je morao da reaguje izmenama, odmah su ušli Sigurdson i Ivobi i Everton je reagovao na pravi način. Samo devet minuta posle primljenog gola, lepa akcija po levom boku, Dinj kao na tacni pronalazi Kalvert-Luina, koji je ponovo na pravom mestu, viši u skoku od Robertsona - 2:2.

Everton je u nadoknadi ostao sa igračem manje, pošto je Ričarlison žestoko udario Tijaga i zasluženo zaradio crveni karton.

Samo dva minuta kasnije, Tijago je proigrao Manea, ovaj vraća povratnu za Hendersona koji matira Pikforda za 2:3! Ipak, VAR soba je javila da je Mane bio u ofsajdu prilikom Alkantarinog dodavanja i gol je poništen.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track