HIT

KONFERENCIJA ZA MEDIJE KAKVU DO SADA NISTE VIDELI! Evo šta je Stanković poručio nakon meča sa Hofenhajmom! KURIR TV

Fudbal -

Dejan Stanković, trener fudbalera Crvene zvezde žali zbog nesrećnog poraza od Hofenhajma u prvom kolu Lige Evrope. Ujedno je i samokritičan zbog isključenja, ali kaže da je sudiji mirno prigovorio, bez psovki i podizanja glasa, nakon što nije svirao prekršaj nad Nikolićen, posle čega je Hofenhajm dao prvi gol.

Prva tri pitanja treneru crveno-belih postavio je Kurir.

Kako ste videli utakmicu?

- Čestitam mojim igračima, izgledali su fenomenalno. Poraz boli. Možda nije bio, faul, možda je bio, ali mogao je sudija da ga svira. Imali smo šanse, a u Evropi kada napraviš tri ili četiri šanse, moraš da ih iskoristiš. Da daš gol - rekao je Dejan Stanković.

Uprkos porazu Crvena zvezda dobila je nekoliko mladih igrača. Koliko je to dobro za klub?

- Prezadovoljan sam kako su naši mladi fudbaleri odigrali. Čupa, Velja, Njega bili su sjajni. Dobili smo sjajnog štopera u Erakoviću. Opet, oni ne bi bili toliko dobri da i ostatak ekipe nije bio na visokom nivou. Tako da sam ponosan na moje momke.

Zbog čega vas je sudija isključio? Šta ste mu prigovorili?

- Bio sam prvi put opomenut zbog reakcije mojih ljudi sa klupe. Drugi put sam protestovao mirno, dobio sam crveni karton. Pitao sam ga zašto nije svirao faul nad Nikolićem. Žao mi je što sam ostavio ekipu na cedilu, krivo mi je, nije bilo ništa strašno.

Može li Crvena zvezda da ponovi ovakav pristup i u narednim mečevima?

- Takmičenje ide dalje. Jedva čekamo sledeće utakmice u Evropi na Marakani. Sa ovakvim pristupom možemo da očekujemo da uzmemo bodove u sledećoj utakmici. Ovako treba da nastavimo da igramo u Evropi. Naprotiv, da budemo još jači i napravimo nešto. Ovo je bila momačka utakmica našeg tima. Nije bilo slabijeg igrača kod nas. Ovakve utakmice se lome posle jedne odluke, mi smo to videli i osetili na svojoj koži.

Kako vidite rezultat Libereca i Genta, pobedu češkog tima koji sledećeg četvrtka gostuje na Marakani?

- Vidi se da je uravnotežena grupa, svako svakog može da dobije. Pokazaće to i naša sledeća utakmica. Nadam se - istakao je Dejan Stanković.

Kurir sport / A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track