MILADIN STEVANOVIĆ: Meč protiv Pazara je prekretnica za nas
Foto: FK Čukarički

Brđani dočekuju Pazarce

MILADIN STEVANOVIĆ: Meč protiv Pazara je prekretnica za nas

Fudbal -

Čukarički će u kratkom vremenskom razmaku drugi put odmeriti snage sa Novim Pazarom. Posle duela u prvom kolu Kupa Srbije, u kojem su Brđani u gostima slavili sa 3:1, isti rivali će igrati na Banovom brdu u okviru 13. kola Super lige (subota, 15 časova). Ekipa Dušana Đorđevića vezala je dve vrlo dobre partije, posle već pomenutog trijumfa u Pazaru, usledio je remi u Senti protiv TSC-a, u duelu u kojem je Čukarički bio bolji rival. Sve to uliva mnogo optimizma pred nastavak sezone za belo-crne.

- Propustio sam nekoliko mečeva zbog povrede, još od duela protiv Metalca u Gornjem Milanovcu. Gledao sam utakmice ili sa tribine na našem stadionu, ili pokraj malih ekrana, i sve osim susreta protiv Spartaka i donekle Proletera, nije uopšte bilo loše. Momci su vratili samopouzdanje u prethodna dva meča, posebno bih pohvalio pristup koji su imali u Senti, gde je samo gol nedostajao. To znači da možemo još mnogo bolje – istakao je Miladin Stevanović, desni bek Čukaričkog.

Stevanović je jedan od rekovalescenata na Banovom brdu, ali je spreman već za duel sa Pazarcima.

- Utakmica protiv Novog Pazara je prekretnica za nas u prvenstvu. Imamo potom još jedan meč na domaćem terenu, dolazi nam Voždovac u goste, ukoliko ostvarimo plan i osvojimo šest bodova, ponovo ćemo biti u vrhu tabele. Atmosfera u ekipi je odlična, momci su spremni i željni, videlo se protiv TSC-a, jedne od boljih ekipa u srpskom fudbalu – kazao je Stevanović, koji od ponedeljka trenira sa ekipom.

Stevanović ističe da je iznenađen prvenstvenom tabelom i da nije očekivao da će liga biti prilično ujednačena.

- Baš sam gledao tabelu, nama trećeplasirani beži četiri boda, mi smo pet bodova ispred ekipe koja je prva izpod crte. Iskreno, nisam očekivao da će biti ovako, prijatno sam iznenađen, treba svaki meč da bude neizvestan.

Očekujete li neizvestan meč i protiv Novopazaraca?

- E, tu smo mi već favoriti, ipak igramo na Banovom brdu, a većina ekipa tu dolazi da se brani. To da smo bolji treba da pokažemo i na terenu, napred dobijene utakmice su najteže. Cilj je da ponovimo pristup igri kao što je to bio slučaj u Senti i da za razliku od tog meča postignemo gol.

Pohvalio je Stevanović i najiskusnijeg u timu Darka Puškarića, koji je ove sezone igrao na nekoliko pozicija u timu, u poslednjem duelu protiv TSC-a na mestu levog beka.

- Svaka ekipa bi poželela takvog igrača i čoveka. Poznajem Darka od ranije, pre nego što smo postali saigrači, njemu nije problem sa toliko iskustva da odigra na bilo kojoj poziciji u timu.

Istakao je desni bek Brđana i da timu mnogo nedostaje Marko Docić.

- Odmah posle povrede u duelu protiv Crvene zvezde sam kazao da će nam kapiten mnogo nedostajati. Ta pozicija zadnjeg veznog u timu je specifična, a svi znaju kakvi su kvaliteti Docića. Opet, mnogo smo dobili dolaskom Srđana Mijailovića, već u prvom meču je to pokazao. Igrao sam sa njim u turskom Kajzeriju pre četiri, pet godina, poznajemo se već dugo, a sve vreme dok je trenirao sa nama govorio sam mu da je Čukarički odličan klub za njega. Drago mi je da je sada i zvanično sa nama – zaključio je Miladin Stevanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track