VEROVATNO ĆEMO IMATI JOŠ NEKOG POZITIVNOG: Stanković pred Hofenhajm doneo loše vesti
Foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

brige treebera Zvezde

VEROVATNO ĆEMO IMATI JOŠ NEKOG POZITIVNOG: Stanković pred Hofenhajm doneo loše vesti

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak od 18.55 protiv Hofenhajma u Beogradu igraju meč 5. kola grupne faze Lige Evrope, a treneru Dejanu Stankoviću pred taj meč koronavirus pravi mnogo problema.

"

"Opet smo u deficitu sa igračima. Ne želim da to bude alibi. Gledaćemo da na terenu budemo još jači nego što smo bili. Ali, ne prija kada se dan pred utakmicu iznenada nešto desi. Siguran sam da ćemo izvući maksimum, jer nam ova utakmica donosi mnogo", rekao je Stanković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda će u četvrtak od 18.55 igrati na svom stadionu protiv Hofenhajma u petom kolu Grupe L Lige Evropa.

Stanković neće moći da računa na Aleksandra Kataija, Mirka Ivanića i Milana Rodića.

Čeka se rezultat za Aleksu Vukanovića na korona virus, a nastup Marka Gobeljića je neizvestan jer još nije spreman pošto je dugo bio van tima.

"Adaptiramo se na svaki dan u novonastaloj situaciji. Radili smo testiranja, čekamo još neke rezultate. Verovatno ćemo imati još nekog pozitivnog. Ovo sa Aleksom nas je malo poremetilo, moguće je da će biti promene u formaciji", naveo je trener Zvezde.

Gelor Kanga i Seku Sanogo će se vratiti u tim.

"Ovo je sklop fenomenalnih momaka, ljudi koji su spremni i na svoju štetu da urade stvari za dobrobit kluba, ekipe i rezultata. Ne bojim se, ko god da izadje na teren, znam da će biti pravi", istakao je Stanković.

Hofenhajm je prvi na tabeli sa tri boda više od crveno-belih, kojima je potrebna pobeda sa tri gola razlike ako želi mesto lidera u Grupi L.

"Kada treba da dobiješ 3:0, moraš mnogo da rizikuješ, da se otvoriš. Idemo na pobedu, iz organizovane igre. Fudbal je čudna igra, nikad ne znaš kako će se namestiti utakmica. Bitno je da budemo kompaktni. Dobra organizacija i kalkulisani rizik. Pristup 11 momaka koji izadju i onih sa klupe mora da bude stoprocentan. I, onda polako, minut po minut", naveo je trener crveno-belih.

Pohvalno je govorio o narednom rivalu.

"Igramo protiv dominantne ekipe u našoj grupi. Rezultati to govore. Možda imaju problema u Bundesligi, ali mi to nije merilo. Oni su u našoj grupi favorit. Videćemo sa kakvim timom će i oni doći, da li će biti standardno, da li će kalkulisati, odmarati... Njima je Bundesliga mnogo bitna i imaju problema", rekao je Stanković.

Kao rešenje za Hofenhajm naveo je organizovanost na svakom delu terena, da igrači ispoštuju dogovor.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track