SJAJNO VEČE SRPSKIH KOŠARKAŠICA NA STARTU EVROLIGE: Crvendakić, Vasić, Bruks i Krajišnik predvodile svoje timove do pobeda VIDEO
Foto: FIBA

Svaka čast

SJAJNO VEČE SRPSKIH KOŠARKAŠICA NA STARTU EVROLIGE: Crvendakić, Vasić, Bruks i Krajišnik predvodile svoje timove do pobeda VIDEO

Košarka -

Nova sezona Evrolige za košarkašice, koja se igra po turnirskom sistemu u "balonima", startovala je u utorak.

Ekipe su podeljene u četiri grupe po četiri ekipe. Dve grupe se igraju u Istanbulu, a po jedna u Šopronu i Đironi.

Srpske košarkašice imale su stopostotan učinak na startu takmičenja. Aleksandra Crvendakić, Jelena Bruks, Tina Krajišnik i Sonja Vasić su ostvarile pobede sa svojim timovima, dok Nikolina Milić prvu utakmicu igra u sredu.

Ekipa Asvela iz Liona sa Aleksandrom Crvendakić je zabeležila ubedljivu pobedu na startu Evrolige protiv Arke iz Poljske sa 89:57. Crvendakić je na utakmici u Istanbulu u okviru grupe B bila najefikasnija u pobedničkom timu sa 21 poenom za 22 minuta. Imala je šut iz igre 7/11. Srpska reprezentativka je upisala i pet skokova, dve asistencije, jednu osvojenu loptu i jednu blokadu.

Crvendakić je uvrštena i u najbolju petorku 1. kola Evrolige.

Đirona je kao domaćin grupe C ugostila Rigu iz Letonije i slavila rezultatom 81:79. Sonja Vasić je bila najbolji pojedinac u pobedničkom timu. Za 29 minuta je imala učinak od 19 poena (7/12), dva skoka, pet asistencija, dve osvojene lopte.

Grupa D igra se u Šopronu, gde je domaćin slavio protiv Burža iz Francuske sa 70:60. Mađarsku ekipu su do pobede predvodile Jelena Bruks i Tina Krajišnik.

Jelena Bruks je za 36 minuta imala učinak od 17 poena (4/11), pet skokova, dve asistencije, tri osvojene lopte i jedne blokade.

Tina Krajišnik je za 23 minuta upisala osam poena (3/6), sedam skokova, dve osvojene lopte.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track