OGLASIO SE ERDOGAN POSLE SKANDALA U PARIZU: Predsednik Turske osudio rasističke uvrede upućene igraču Bašakšehira
Foto: AP

putem tvitera

OGLASIO SE ERDOGAN POSLE SKANDALA U PARIZU: Predsednik Turske osudio rasističke uvrede upućene igraču Bašakšehira

Fudbal -

Turski predsedik Redžep Tajip Erdogan oštro je večeras osudio uvrede na rasnoj osnovi koje je četvrti sudija utakmice u Parizu uputio članu stručnog štaba Bašakšehira, zbog čega je meč Lige šampiona prekinut i pozvao je Evropsku fudbalsku uniju (Uefa) da interveniše.

Utakmica Pari Sen Žermena i turskog Bašakšehira prekinuta je večeras u 14. minutu kada je četvrti sudija na rasnoj osnovi uvredio člana turske ekipe Pjera Veboa. U dogadjaju bez presedana u Ligi šampiona, igrači obe ekipe su posle toga napustili teren. Meč je prekinut pri rezultatu 0:0.

"Snažno osudjujem rasističke uvrede koje je dobio Pjer Vebo, član stručnog štaba Bašakšehira i uveren sam da će Uefa preduzeti neophodne mere. Bezuslovno se protivimo rasizmu i diskriminaciji u sportu i svim sferama života", naveo je Erdogan na Tviteru.

Iz turskog kluba naveli su da je četvrti sudija Pjera Veboa nazvao "crnac", a posle protesta Kamerunca, glavni sudija ga je isključio.

Nije poznato da li će se utakmica večeras nastaviti.

U drugoj utakmici u Grupi H, Lajpcig je pobedio Mančester junajted sa 3:2 i plasirao se u osminu finala Lige Evropa.

Lajpicg na prvom mestu ima 12 bodova, Pari Sen Žermen devet bodova uz meč manje i trebalo bi da se plasira u osminu finala Lige šampiona.

Mančester junajted ima devet bodova ali i lošiji medjusobni skor od pariske ekipe, pa bi na proleće trebalo da igra u Ligi Evropa. Turski tim je poslednji na tabeli sa tri boda.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track