DESNI BEK ČUKE PORUČUJE: Meč protiv Javora jedan od najbitnijih u sezoni
Foto: FK Čukarički

miladin stevanović

DESNI BEK ČUKE PORUČUJE: Meč protiv Javora jedan od najbitnijih u sezoni

Fudbal -

Veći deo prvog dela sezone Čukarički je odigrao bez Miladina Stevanovića, nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije. Desni bek Brđana povredio se na meču protiv Metalca u Gornjem Milanovcu, a na terenu je bio ponovo tek u meču osmine finala Kupa protiv Radnika u Surdulici.

- I eto, dogodilo se da dobijem drugi žuti karton, pri našem vođstvu od 2:1. U finišu smo primili gol, potom ispali na penale. Iskreno, baš me je to sve poremetilo, ali sada sam ponovo u konkurenciji, uz veliku želju da pomognem timu – kazao je Stevanović.

Desni bek belo-crnih ističe da su preostala dva meča do zimske pauze, protiv Javora na Banovom brdu (petak, 18 časova, TV Arenasport) i Radnika u Surdulici, ključna.

- Mečevi od ogromne važnosti za nas. Naravno, za sada razmišljamo samo o Ivanjičanima. Odlična su ekipa, dobro ih poznajemo. Na nama je da ostvarimo što bolji rezultat, po mogućstvu da stignemo do dve pobede i da odemo kući zadovoljni, nadam se na četvrtom mestu, pred zimsku pauzu – optimista je Stevanović.

Što se tiče Javora, Stevanović za ekipu iz Ivanjice nije štedeo komplimente.

- Znamo vrlo dobro šefa Bondžulića, koji je radio u Čukaričkom. Znamo kakav fudbal igra, da su mu ekipe vrlo borbene, agresivne, da mnogo pažnje polažu na prekide. Jasno nam je da će svaki igrač Javora pružiti maksimum. Jednostavno, imaju golmana i još deset boraca na terenu. Ako nekoga moram da izdvojim, to je svakako naš bivši saigrač Luka Luković, igra fantastično, kao i levi bek Jevremović, najbolji asistent Super lige.

Miladin je, posle silnih pohvala rivalu, kazao da je ipak Čukarički ekipa od koje će mnogo toga zavisiti na Banovom brdu.

- Mi igramo bolje na domaćem terenu, što potvrđuju i rezultati. Na nama je da Javoru odgovorimo takođe agresijom i borbenošću, da ih tu neutrališemo i da omogućimo sebi situaciju da kvalitet dođe do izražaja.

Meč u Humskoj protiv Partizana, njegovog bivšeg kluba, Stevanović je gledao sa klupe. I istakao da mu je to mnogo teže palo nego da je bio na terenu.

- Verujte, mnogo je teže sa klupe, vidiš sve staloženije, želiš da pomogneš, a ne možeš u tom trenutku, nisi na terenu. Izgledali smo zaista odlično, nismo zaslužili da izgubimo, ali to je fudbal. Nismo iskoristili šanse, primili smo gol u finišu koji nas mnogo boli...

Na kraju, Stevanović je poručio:

- Ponavljam, dve predstojeće utakmice su nam od ogromnog značaja. Treba da damo maksimum, da probamo da osvojimo što više bodova. A potom, posle zimskih priprema, na proleće da budemo oni pravi. Imali smo mnogo problema sa povredama, vratiće nam se i kapiten Docić, bićemo kompletni, verovatno i kadrovski jači kad bude najpotrebnije. Ali, moramo sada da zadržimo priključak, zbog toga je fokus samo na Javoru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track