Vermezović: Igračima nemam šta da zamerim

Kako trener kaže

Vermezović: Igračima nemam šta da zamerim

Fudbal -
"Uradili smo sve da dobijemo utakmicu, ali protiv ovakovog protivnika nismo mogli. Onaj ko je realan zna da mi večeras nismo izgubili od ekipe sa Kipra, već prave legionarske ekipe, rekao je Vermezović

BEOGRAD - Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović izjavio je posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona da nema šta da zameri igračima.

„Nisam odavno video da ekipa bude toliko fizički superiornija, AEL je atletska ekipa, znaju da igraju fudbal. Nemam sta da zamerim momcima, dali su koliko su mogli. Ne treba biti surov sa njima, to su mladi igrači, budućnost Partizana. Ponosan sam na njih, znam da su hteli, da su dali maksimum, ali očigledno to nije bilo dovoljno protiv AEL-a“, rekao je posle meča Vermezović.

On je dodao da se višak igrača nije osetio posle isključenja Lorenca, jer je protivnik od tog trenutka podigao nivo borbenosti na viši nivo.

"Uradili smo sve da dobijemo utakmicu, ali protiv ovakovog protivnika nismo mogli. Onaj ko je realan zna da mi večeras nismo izgubili od ekipe sa Kipra, već prave legionarske ekipe. Kipar je nekad služio za popravljanje gol razlike i turizam. Moramo da prihvatimo realnost, zasučemo rukave i radimo“, rekao je Vermezović.

Trener crno-belih naveo je da je Stefana Babovića izveo sa terena zbog pritsika navijača.

„Ne znam zašto je to tako, on to nije zaslužio. Nije bio spreman da nastavi drugo poluvreme i zato sam ga zamenio. Razgovaraću sa Stefanom, uradićemo šta je najbolje u interesu Partizana, ali odluke ne donosih ishitreno. Da smo dali gol na vreme, ne bi bilo negodovanja navijača“, kazao je Vermezović.

Trener kiparskog AEL-a Pambos Hristodulu rekao je da je srećan, jer je njegov tim pobedio klub sa velikom tradicijom.

„Rekao sam da će biti dve velike i otvorene utakmice. Znali smo da će Partizan da nas pritisne i da nećemo uspeti ako budemo igrali pasivno. Nismo se predavali nakon postignutog gola i isključenog igrača, borili smo se, igrači su preuzimali obaveze i bili su kao porodica“, rekao je Hristodulu.

On je poželeo Partizanu puno uspeha i izrazio nadu da će srpski šampion izboriti plasman u Ligu Evrope, jer, prema njegovoj oceni, "to zaslužuje"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track