TZV. KOSOVO NEMA IGRAČE ROĐENE U SVOJOJ ZEMLJI! Ugledna španska Marka objavila tekst koji će UZBURKATI SVETSKU JAVNOST
Foto: Printscreen

TEKST KOJI ĆE PODIĆI PRAŠINU

TZV. KOSOVO NEMA IGRAČE ROĐENE U SVOJOJ ZEMLJI! Ugledna španska Marka objavila tekst koji će UZBURKATI SVETSKU JAVNOST

Fudbal -

Ugledna španska Marka objavila je tekst o reprezentaciji lažne države Kosovo koji će bez sumnje podići ogromnu prašinu u javnosti.

Fudbalska reprezentacija tzv. Kosova takmičiće se u kvlifikacijama za Mundijal u Kataru u grupi B, gde se nalaze čak tri selekcije koje ne priznaju ovu lažnu državu. To su Španija, Gruzija i Grčka. Jedina reprezentacija iz ove grupe koja priznaje tzv. Kosovo je Švedska.

Španska "Marka" odlučila je da se pozabavi ovim nepoželjnim protivnikom na putu za Katar.

Popularni sportski list objavio je tekst o reprezentaciji tzv. Kosova pod naslovom:

"Kosovo: Tim koji nema igrače rođene u nepriznatoj zemlji".

U tekstu ima dosta politike, kao i izjave fudbalera koji nastupaju za reprezentaciju ove lažne države.

"Nijedan igrač u timu "Kosova" nije bio rođen u svojoj zemlji. Bar ne u zemlji koja je proglasila svoju nezavisnost 17. februara 2008. godine. Dobar deo igrača je svet ugledao u egzilu, u Švajcarskoj ili Švedskoj. Ostali su na ovaj svet došli u "kosovskim" gradovima, ali kada je ta teritorija pripadala Srbiji ili Jugoslaviji. Moraćemo da sačekamo još nekoliko godina dok ova selekcija ne dobije prvog igrača rođenog u samostalnom Kosovu", navodi se u tekstu "Marke".

Fudbaleri tzv Kosova
foto: Profimedia

U propagandnom tekstu španskog lista retko gde se može naslutiti da njihva zemlja ne priznaje Kosovo kao samostalnu državu.

"Kosovo zvuči kao rat, egzil i smrt. Već vekovima. Od 15. juna 1389. godine (Španci koriste datum starog kalendara, prim. aut), Otomansko carstvo je slomilo srpskog kneza Lazara Hrebeljanovića. Srbi su postali vazali sultana Murata. Danas, Srbija slavi svoj nacionalni praznik na dan tog poraza, koji je bio početak osinjaka koji nikada nije prestao da bude globalna opasnost."

U nastavku prenose priču Vedata Murićija, reprezentativca tzv. Kosova.

"Prve četiri godine znao je samo za buku kalašnjikova ili rakete i za krike očaja. Po 50 ljudi spavalo je jednom lokalu na kutijama od flaša. Njegova ishrana bili su samo hleb i luk. On se seća srpskih trupa kako dolaze u njegovu kuću i daju njegovoj porodici dva sata da pobegnu pre nego što "izbrišu" celu populaciju. Alah nas je štitio", veruju Španci rečima igrača rođenog u Prizrenu.

Vedat Murići
foto: Profimedia

Sa tri pobede u nizu Real je došao na deobu prvog mesta, ali ima dva meča više od Atletika. U svakom slučaju, osvajanje nova tri boda na gostovanju Eibaru (21.00) je pod obavezno. A kvota na dvojku je 1,60, dok je kombinazzija 2&3+ 2,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Eibar – Real Madrid.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track