ZA IGRAČA LACIJA SRBI SU KRVOLOČNE UBICE KOJE "BRIŠU POPULACIJU" Igra sa Srbinom u timu i iznosi GNUSNE LAŽI o njegovom narodu!
Foto: Profimedia

sramne reči albanca

ZA IGRAČA LACIJA SRBI SU KRVOLOČNE UBICE KOJE "BRIŠU POPULACIJU" Igra sa Srbinom u timu i iznosi GNUSNE LAŽI o njegovom narodu!

Fudbal -

Tekst ugledne španske "Marke" o fudbalskoj reprezentaciji lažne države Kosovo podigao je ogromnu prašinu u javnosti.

Iako zvaničan Madrid ne priznaje tzv. Kosovo, može se reći da je španski novinar Migel Anhel Lara u svom propagandnom tekstu pod nazivom "Kosovo - tim koji nema igrače rođene u nepriznatoj zemlji" stao na stranu Albanaca.

Vedat Murići
foto: Profimedia

Španski novinar tako prenosi priču reprezentativca Vedata Murićija, fudbalera Lacija koji je rođen u Prizrenu 1994. godine. U njoj su Albanci predstavljeni kao nevine žrtve Srba.

"Prve četiri godine znao je samo za buku kalašnjikova ili rakete i za krike očaja. Po 50 ljudi spavalo je jednom lokalu na kutijama od flaša. Njegova ishrana bili su samo hleb i luk. On se seća srpskih trupa kako dolaze u njegovu kuću i daju njegovoj porodici dva sata da pobegnu pre nego što "izbrišu" celu populaciju", piše Lara i dodaje izjavu Murićija:

"Alah nas je štitio".

Čovek koji za Srbe tvrdi da su zločinci koji su želeli da "izbrišu populaciju" trenutno deli svlačionicu sa srpskim fudbalerom Sergejom Milinkovićem Savićem.

Murići je rođen u Prizrenu, a roditelji su mu Albanci. Ima državljanstvo Albanije, Turske i tzv. Kosova. Ovaj napadač važi za naveću zvezdu reprezentacije ove lažne države.

Fudbalsku karijeru gradio je u Turskoj. Igrao je za Giresunspor, Genčerbirligi, Čajkur Rizespor i Fenerbahče. U septembru 2020. godine postao je igrač Lacija. Sa rimskim klubom potpisao je petogodišnji ugovor.

Vedat Murići
foto: Profimedia

Murići je nastupao za mlađe selekcije reprezentacije Albanije do 2013. godine, a onda je odlučio da igra za tzv. Kosovo. Za A selekciju lažne države odigrao je 26 utakmica i postigao 10 golova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track