ZAVRŠAVA KARIJERU: Bivši fudbaler Zvezde odlazi u trenere
Foto: Saša Pavlić

početak nove etape

ZAVRŠAVA KARIJERU: Bivši fudbaler Zvezde odlazi u trenere

Fudbal -

Slovenački prvoligaš Domžale potvrdio je da je sporazumno okončao ugovor sa srpskim fudbalerom Predragom Sikimićem.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde je član Domžala postao u januaru ove godine, odigrao je 25 mečeva i postigao dva gola za slovenačku ekipu.

''U Domžalama sam se uvek osećao veoma dobro. Ovde sam upoznao ogroman broj divnih ljudi koji čine zaista sjajan tim. Na igrače gledam kao i na sve ostale, posebno kao na ljude, jer mi je to veoma važno i klub je definitivno na dobrom putu da se vrati u vrh slovenačkog fudbala i ponovo bori u evropskim takmičenjima.

Dao sam svoj udeo, ali mislim da sam mogao da dam i više. Godina 2020. bila je izazovna. Problemi sa koronom, duže pauze, sve je to bilo vrlo neobično, možda su i moje godine nešto doprinele. Mislim da godina ipak nije ispala tako loše, a klub napuštam zbog porodice, što je jedini razlog za odlazak, i o tome sam razgovarao sa ljudima u klubu.

Odlično se osećam na terenu, mogao bih da nastavim da igram fudbal, ali reč je o porodici. Mnogo sam razmišljao o tome i doneo odluku“, izjavio je Sikimić za klupski sajt i otkrio da će se u narednom periodu posvetiti završnim ispitima za trenersku licencu.

Sikimić ima 38 godina, a član Crvene zvezde bio je u periodu od avgusta 2015. do juna 2017. godine. Osim Zvezde, nastupao je u Srbiji i za brojne druge domaće klubove - Timok, kragujevački Radnički, Smederevo, Rad, Vojvodinu, Voždovac...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track