Vermezović: AEL-u  ne bi dali gol do sutra
Foto: FK Partizan

Utisci

Vermezović: AEL-u ne bi dali gol do sutra

Fudbal -
Evropa je daleko od nas. I bojim se da je više nikada nećemo stići, rekao je trener Partizana

Fudbaleri Partizana neće u predstojećoj sezoni igrati u Ligi šampiona, pošto ih je dva puta sa 1:0, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona savladao kiparski AEL Dan nakon neuspeha, trener Vladimir Vermezović veruje da je bledo izdanje šampiona Srbije jednostavno realnost.

"Ostajem pri sinoćnjem komentaru datom posle meča, kao i pri onome što sam rekao odmah posle žreba. AEL je jedna jaka i ozbiljna ekipa, koja je prošle sezone primila samo sedam-osam golova, a mi nismo uspeli protiv njih da postignemo nijedan gol na dve utakmice i to sa igračem više u revanšu. Samo što su nas sve vreme optuživali da preterujemo i preuveličamo stvari kada je protivnik u pitanju", rekao je Vermezović.

Upitan za obećanja pred dvomeč sa AEL-om, ali i izjave u kojima "Brazilci i Portugalci nisu dovoljno dobri, pa igraju na Kipru", trener Partizana je rekao da je to bio deo pripreme.

"Morao sam tako da pričam, to je deo psihološke pripreme. Mi ovde i dalje živimo u prošlosti i nekim snovima. Realnost je drugačija i mnogo surovija. Evropa je daleko od nas. I bojim se da je više nikada nećemo stići. Eto, ja sam igrača od 22 godine menjao momkom od 18, a oni fudbalera od 30 za još starijeg. Na kraju smo utakmicu završili sa tri momka od 19, 20 i 21 godinu. AEL je brži, snažniji i iskusniji od nas".

Partizan je ipak počeo revanš meč sa iskusnom postavom.

"Da, bili su tu Saša Ilić, Stojković, Tomić, Ivanov, Volkov, ali i pet mlađih igrača.

Vermezović kaže da njegova ekipa verovatno ne bi dala gol AEL-u da je utakmica trajala i još 90 minuta.

"Razmišljao sam gde bi APOEL, AEL, Anortozis i Omonija, najjači kiparski klubovi, bili u našoj ligi. Verovatno ispred nas. Videli smo gde smo. Neko je prokomentarisao da je AEL osrednja ekipa. Očigledno je da su i osrednje ekipe jače od nas. Oni koji su utakmicu gledali hladnih glava, navijački neostrašćeni, primetili su da je AEL jednostavno jači od nas. Neko je napisao da mu ne bismo dali gol i da se igralo još 90 minuta. I tačno je tako" zaključuje Vermezović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track