DETE FEJNORDA I BIVŠI REPREZENTATIVAC HOLANDIJE PONUĐEN VEČITIMA Odgovara profilu igrača kakav treba Partizanu, ali tu je i Zvezda
Foto: Profimedia

biće zanimljivo

DETE FEJNORDA I BIVŠI REPREZENTATIVAC HOLANDIJE PONUĐEN VEČITIMA Odgovara profilu igrača kakav treba Partizanu, ali tu je i Zvezda

Fudbal -

Da li je na pomolu novi rat Crvene zvezde i Partizana?

Nakon rata večitih saopštenjima na pomolu je novi dvoboj crveno i crno belih, ali ovog puta oko novog pojačanja.

Reč je o fudbaleru Najdželu Roberti, napadaču Levskog iz Sofije, koji je ponuđen Crvenoj zvezedi i Partizanu, javljaju bugarski mediji.

Roberta ima samo 22 godine i ponikao je u Fejnordovoj školi fudbala. Njegov transfer u Dinamo iz Zagreba trebalo je da se realizuje u januaru 2021. godine, ali zbog određenih komplikacija sve je propalo, pa su čelnici bugarskog velikana reagovali veoma brzo i Robertu ponudili beogradskim večitima.

Nigel Robertha
foto: Profimedia

Pre skoro godinu i po dana prešao je u Levski iz holandskog Kambura u transferu vrednom skoro milion evra. Za to vreme na 31. utakmici postigao je 13 golova. Primarna pozicija mu je u samom špicu, ali se odlično snalazi i na krilu. Odlično se služi sa obe noge, ipak jača mu je leva, a glavno oružje mu je svakako brzina. Njegova trenutna vrednost na tržištu porcenjena je na 1.3 miliona evra, po proceni renomiranog sajta "Transfermarkt''. Prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Holandije, ali nikada nije debitovao za A tim. Veruje se da će pre debitova za nacionalni tim Kurakaa s obzirom na to da poseduje dvojno državljastvo.

Naravno, sve ovo ne znači da će igrač rođen u Holandiji, a poreklom iz Kurakaa, karijeru nastavati u Srbiji, ali gde ima dima ima i vatre...

Zanimljivo je dodati i to da je ovaj profil igrača upravo ono što je potrebno Partizanu, ako je verovati rečima trenera Aleksandra Stanojevića, koji je na video konferenciji za medije pre nekoliko dana opisivao potencijalno pojačanje crno-belih.

Da li to znači da će Partizan više da ''zagrize'' od Crvene zvezde, saznaćemo u narednih nekoliko dana kada očekujemo i prve kontakte večitih sa menadžerom ovog fudbalera.

Autor: N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track