DAN KADA JE PREMIJER LIGA UPOZNALA NEMANJU VIDIĆA: Došao za SIĆU, a postao je najbolji ikad i otišao s PESMOM! VIDEO
Foto: Profimedia

prošlo je 15 godina

DAN KADA JE PREMIJER LIGA UPOZNALA NEMANJU VIDIĆA: Došao za SIĆU, a postao je najbolji ikad i otišao s PESMOM! VIDEO

Fudbal -

Na današnji dan, tadašnji trener fudbalera Mančester Junajteda, Aleks Ferguson je saopštio da je u zimskom prelaznom roku sezone 2005/06 u tim, stigao srpski defanzivac iz Spartaka iz Moskve, ne znajući da će baš Nemanja Vidić postati stub šampionskog tima.

Platio je samo sedam miliona funti, i tako pokvario neke planove, pošto je Liverpul bio na korak od toga da kupi srpskog štopera od Spartaka iz Moskve. Vidić je stigao na Old Traford.

Privikavao se prvih pola godine. Već u narednoj sezoni je postao standardan i to je ostao narednih osam godina, izuzimajući sezonu 2011/12 koju je skoro celu propustio zbog povrede.

U Mančester junajtedu je uzeo pet titula Premijer lige, pet Komjuniti šildova, tri Liga kupa, Ligu šampiona i Svetsko prvenstvo klubova. Četiri puta je biran u najbolji tim Premijer lige, a u dve sezone je bio najbolji igrač Premijer lige - do danas je jedini defanzivac kome je to pošlo za rukom.

Rio Ferdinand, Nemanja Vidić
foto: Profimedia

Za osam sezona na "Old Trafordu" odigrao je 211 utakmica i postigao je 15 golova.

Vidić je prilikom odlaska ispraćen kao malo ko. Navijači su mu zahvalni za sve što je uradio.

Arsenal je u potpunoj agoniji, a mediji u Engleskoj sada već ozbiljni pišu o borbi Tobdžija za opstanak. U takvoj situaciji na Emirejts večeras (18.30) stiže Čelsi, koji je uprkos nekim kiksevim i dalje u vrhu tabele. Kvota na dvojku je 2,00, a na pobedu Arsenala 3,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Arsenal - Čelsi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track