SRBI, RADUJTE SE BOŽIĆU: U danima praznika Piksi postaje selektor, spreman da se odrekne 3,5 miliona evra zarad Srbije!
Foto: Dragan Kadić

lepe vesti

SRBI, RADUJTE SE BOŽIĆU: U danima praznika Piksi postaje selektor, spreman da se odrekne 3,5 miliona evra zarad Srbije!

Fudbal -

Dragan Stojković sve bliži odluci da povede reprezentaciju kroz kvalifikacije do Svetskog prvenstva u Kataru

Dragan Stojković je svakim danom sve bliži i bliži mestu selektora fudbalske reprezentacije Srbije. Svojom veličinom i autoritetom sigurno je da bi bio najbolje rešenje i čovek koji bi ujedinio sve strukture domaćeg fudbala.

Slaviša Kokeza, predsednik FSS i Dragan Stojković, viđeni su protekle nedelje u popodnevnim časovima u jednom poznatom beogradskom hotelu na ručku. Kako saznajemo, Piksiju je jasno predočeno da je on prvi kandidat za selektora i velika želja svih u Srbiji. Upravo ono, što su Stojkovićeve uši želele da čuju, kada je 16. decembra jasno poručio:

Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

- Da bih došao na čelo reprezentacije, morate svi da me želite. Kompletno. Moram to da osetim. Podršku, želju, volju. Od ljudi koje srećem na ulici osećam ljubav, ali postoje druge stvari, koje nisu za javnost, koje moraju da se reše. Videćemo...

Roki Balboa, Dragan Stojković
foto: Printscreen/ Twitter

Dragan Stojković (55) ima ugovor sa kineskim Gvangdžouom R&F koji je validan još šest meseci. Odranije je bilo poznato da je Piksi bio među 20 najplaćenijh trenera na svetu, te da je u Kini imao godišnja primanja od 7.000.000 evra. Ukoliko pristane da preuzme mesto selektora, moraće da se odrekne pozamašne svote, tačnije 3.500.000 evra. Kako saznajemo, spreman je na sve, samo da dobije podršku, preuzme reprezentaciju i odvede je na mundijal u Kataru.

Kandidati

Miloje i Savo na čekanju

Fakat je da je Dragan Stojković na pol poziciji, ali da bez šansi nisu ni Vladan Milojević, te Savo Milošević. Prvog koči ugovor sa Al Ahlijem, drugog nedovoljno iskustva u samostalnom radu. Nekako iz prikrajka rešenje bi mogli da budu Miodrag Božović i Vladimir Ivić.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track