SIMO KRUNIĆ: Reprezentacija je uvek imala maksimalnu podršku saveza VIDEO
Foto: Privatna arhiva

SIMO KRUNIĆ: Reprezentacija je uvek imala maksimalnu podršku saveza VIDEO

Fudbal -

Simo Krunić je u dva navrata bio član reprezentacije naše zemlje.

Prvi put sa Havierom Klementeom, drugi put sa Mladenom Krstajićem.

Iskusni stručnjak u razgovoru za Kurir ističe da je posle neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, neophodno naredne obaveze u borbi za odlazak na Svetsko prvenstvo, dočekati sa optimizmom. Dodaje da je siguran da će FSS na čelu sa Kokezom kao i do sada činiti sve da obezbedi maksimalne uslove kako bi se reprezentacija plasirala na najveće takmičenje.

-Kad pričamo o fudbalskom savezu Srbije, gledajući iz mog ugla, nekog ko je dva puta bio u reprezentaciji, i tada i sada se ljudi trude da daju maksimalnu podršku selektoru i reprezentativcima. Oni rade iz svog ugla ono što je najbolje. Nemam nijednu zamerku. Trude se da obezbede najbolje uslove za reprezentaciju. Kada pričamo o rezultatima, oni su odgovornost selektora i igrača.

O učešću reprezentacije u kvalifikacijama i baražu sa Škotskom, Krunić kaže.

-Mi smo uvek kroz istoriju kvalifikacije rešavali u zadnjim utakmicama. Posle utakmice sa Norveškom javnost je očekivala da ćemo lako da izbacimo Škotsku. To se reflektovalo na igrače. Moje mišljenje o duelu sa Škotskom, mi smo igrali na nekom nivou, ali je utakmica bila tvrda. Škoti nas nisu nadigrali, igrali su presting, nisu dozvoljavali da mi razvijemo svoju igru. Razlog poraza leži i u činjenici da nismo mogli da izvedemo istu ekipu koja je igrala protiv Norveške. Nama je falio Đuričić jer je on igrač koji traži prostor, odlično se zavlači između linija i napada zadnju liniju protivnika. Ako se setite utakmice sa Norveškom, videćete da je mnogo toga zavisilo od njega.

Krunić ima svoj stav i o tome kakav je selektor potreban Srbiji.

-Bez obzira na kvalitet reprezentativaca, koji je neophodan, mi treba da dođemo do toga da svi koji dolaze da igraju za reprezentaciju "poginu" na svakoj utakmici. Da nema sujete, da li sam u prvom timu ili nisam. Treba da dođe selektor sa takvom disciplinom da svi igrači mogu da se prilagode. Igrači kad dođu treba da se uklope i da shvate da su bitan šraf, bez obzira na minutažu.

Iskusni trener o završenoj polusezoni u prvenstvu Srbije ističe kao veoma pozitivnu činjenicu da su mladi igrači dobili veću šansu. Takođe je govorio i o brojnim ponudama koje ima iz Srbije i regiona za nastavak karijere.

-Malo je pao kvalitet. Imamo 20 ekipa i neke stvari su uslovljene korona virusom. Gledajući iz svog ugla, bilo je dobrih utakmica, mislim da je dobar potez da moraju da igraju dva mlađa igrača. To daje prednost i daje mogućnost mladim igračima. To je za razvoj fudbala prava stvar. Ono što su ekipe pokazale tako je i stanje na tabeli. Zvezda je pružila najviše, slede Partizan, Vojvodina, Čukarički... Proleter je dosta iznenadio, TSC je pao, Radnički nije na svom nivou. Radnik iz Surdulice je napravio odličnu seriju. Mislim da će veća borba da se vodi za opstanak nego za Evropu.

Kurir sport / Dejan Ignjatović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track