Partizan protiv Tromsa iz Norveške
Foto: KURIR

Severni pol

Partizan protiv Tromsa iz Norveške

Fudbal -
Crno-beli putuju na krajnji sever Evrope, svega 400 kilometara od severnog pola

Fudbaleri Partizana igraće protiv norveškog Tromsa za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope. Prvi meč na programu je 23. avgusta, a revanš sedam dana kasnije. Partizan će u prvom meču gostovati.

Tromso je u prethodnoj rundi kvalifikacija izbacio Metalurg iz Donjecka. Posle 1:1 na svom terenu Norvežani su slavili rezultatom 1:0 u revanšu. Zvezde tima su Finac Mika Kopinen, Čeh Zdenek Ondrašek i Senegalac Saliju Sis. Za Tromso igra i Aleksandar Prijović, naše gore list sa državljanstvom Švajcarske. On je u norveškom prvoligašu na pozajmici iz Siona. Tromso je trenutno na devetom mestu u prvenstu Norveške sa šest pobeda u 17 utakmica.Zanimljivo je da je norveški tim bio rival Crvenoj zvezdi i sezoni 2005/06, a još zanimljivije da je tada gol tima sa Marakane branio Vladimir Stojković.

Pored kvaliteta koji poseduje norveški tim, Partizan bi mogao da ima i dva objektivna problema. Prvi je veštačka trava na stadionu Tromsa, a drugi su "bele noći", pošto je Tromso na 400 kilometara od severnog pola.

"Dobili smo inicijalne informacije o Tromsu, vidi se da su tvrda ekipa i da igraju na rezultat. Očekujem jaku utakmicu, sa puno duela, protiv visokog protivnika. Znamo za njihove poslednje rezultate u Evrope, protiv Olimpije (0:0, 1:0) i Metalurga (1:1, 1:0). Oni su u top formi. Rezultati su im polovični (6-6-5). Ali, o njima ćemo kada dođe vreme. Sigurno će neko oz stručnog štaba otputovati u Norvešku da ih gleda, videćemo da li će to biti već u narednom ili nekom sledećem kolu. Veštačka trava može da bude problem. Ja ne volim veštačku travu, ali koliko vidim, to postaje trend i sve više se igra na takvoj podlozi. Sa druge strane, bolje da igramo na veštačkoj travi nego na terenu kakav je bio na Malti. Veći problem za nas mogu da predstavljaju 'bele noći', ali to je još jedan izazov za nas", zaključio je Vladimir Vermezović.

Tromso ILDatum osnivanja: 15. septembra 1920. godineStadion: Alfhajm, kapaciteta 7.500 mestaBoje: crveno-bela, plavaTrener: Per Matijas HegmoGolmani: Markus Salman, Stefan Andreasen, Beni Lekstrem;Odbrana: Fredrik Bjerk, Ruben Kristijansen, Mika Kopinen, Hans Norbje, Hans Age Indestad, Saliju Sis;Sredina terena: Kara Mbođ, Tomas Drage, Ruben Itergard Jensen, Magnus Andersen, Remi Johansen, Tomas Kind Bendiksen, Vilijam Francen;Napad: Stefan Nistrem, Zdenek Ondrašek, Mohamed Ahamed, Vegard Lisvol, Ole Martin Arst, Aleksandar Prijović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track