Mihajlović: Ugledajmo se na vaterpoliste

Selektor prozvao za Irce

Mihajlović: Ugledajmo se na vaterpoliste

Fudbal -
Mihajlović saopštio je spisak fudbalera na koje će računati za prijateljsku utakmicu protiv Republike Irske, koja će 15. avgusta biti odigrana na stadionu Crvene zvezde

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović saopštio je spisak fudbalera na koje će računati za prijateljsku utakmicu protiv Republike Irske, koja će 15. avgusta biti odigrana na stadionu Crvene zvezde.

Na spisku se nalaze: golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Željko Brkić (Udineze), Damir Kahriman (Tavrija), odbrana: Nikola Maksimović (Crvena zvezda), Milan Biševac (PSŽ), Branislav Ivanović (Čelsi), Neven Subotić (Borusija Dortmund) i Matija Nastasić (Fiorentina), vezni red: Dušan Basta (Udineze), Nemanja Tomić (Partizan), Aleksandar Ignjovski (Verder), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Ivan Radovanović (Atalanta), Srđan Mijailović (Crvena zvezda) i Aleksandar Kolarov (Mančester Siti), napadači: Dušan Tadić (Tvente), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Filip Đuričić (Herenven), Lazar Marković (Partizan) i Dejan Lekić (Genčelbirligi).

Malo iznenađenje je da su se na spisku našli vezista Crvene zvezde Srđan Mijailović i napadač Partizana Lazar Marković, dok među pozvanima nema Miralema Sulejmanija.

"Pozvao sam Srđana Mijailovića i Lazara Markovića, a računao sam i na Miralema Sulejmanija, međutim procena ljudi iz Ajaksa da je još rano da ga opterećujemo posle dugačke pauze zbog povrede. Mijailović je profil igrača kakav je neophodan reprezentaciji, a Lazaru Markoviću pružam šansu ali moraće da igra drugačije nego u klubu", kazao je Mihajlović.

Mladi stručnjak je saopštio da spisak nije zaključen i da će za kvalifikacione mečeve računati na još neke fudbalere.

"U napadu praktično imamo samo Lekića kada su u pitanju klasični špic igrači, tako da može da se dogodi da igramo i bez napadača. Žigić i Jovanović moraju da se nametnu igrama u svojim klubovima kako bi se vratili u reprezentaciju, baš kao i Fejsa za kojeg su takođe otvorena vrata ukoliko bude u formi", objasnio je selektor.

Mihajlović je istakao da će kroz predstojeće kvalifikacije pokušati da napravi okosnicu tima za budućnost, ali ne želi time da traži alibi za eventualni neuspeh.

"Cilj nam je da se plasiramo na Svetsko prvenstvo u Brazilu. Ako ne uspemo krivica je samo moja, ako uspemo zasluge su igrača i Fudbalskog saveza", jasan je bio Miha.

Mihajlović je podvukao da će od igrača zahtevati da u reprezentaciji uvek igraju maksimalno, a ne koliko treba.

"Neka se ugledaju na naše vaterpoliste. U svetskom vrhu su između ostalog i zato što u svakoj utakmici igraju maksimalano. Samo tako može da se dođe do uspeha", završio je Siniša Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track