NIŠLIJE SIGURNE U GENERALNOJ PROBI: Minimalac Radničkog protiv LKS Lođa u Antaliji! FOTO
Foto: Fk Radnički

TURSKA

NIŠLIJE SIGURNE U GENERALNOJ PROBI: Minimalac Radničkog protiv LKS Lođa u Antaliji! FOTO

Fudbal -

Fudbaleri Radničkog pobedili su poljski LKS iz Lođa sa 1:0, u poslednjoj kontrolnoj utakmici na pripremama u turskom Beleku.

Niški tim je nadigrao Poljake. Bio je bolji rival na terenu tokom svih 90 minuta, a strelac pobedonosnog pogotka bio je Petar Đurkičković u 46. minutu.

Radnički je iskoristo loše izvođenje auta svog protivnika, a lopta je posle munjevite akcije stigla do Đuričkovića, koji ju je poslao u mrežu.

Radnički Niš
foto: Fk Radnički

Radnički je protiv LKS-a nastupio u sledećem sastavu: B. Ristić, Bjeličić, Šljivić, Marković, Ćirković, A. Kovačević, Petrović, Đuričković, Gavrić, P. Ristić i M. Kovačević. Toko drugog poluvremena šansu su dobili Đuričin, Pantelić, Đurić i Trifunović.

Šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović se u ovom meču opredelio za proverene snage, a prema svemu viđenom može da bude zadovoljan na devet dana pred nastavak sezone u Superligi Srbije.

Radnički Niš
foto: Fk Radnički

-Pobedili smo kvalitetnog protivnika. U prvom poluvremenu nismo igrali u željenom ritmu. U nastavku smo pojačali tempo, igrali smo visoki presing, a upravo iz jedne takve situacije, kada smo napravili pritisak kod njihovog izvođenja auta, smo i dali gol. U drugom poluvremenu smo bili dominantni. Igralo se bukvalno na jedan gol i mislim da je naša pobeda mogla da bude ubedljivija. Sve u svemu, zadovoljan sam. Mislim da smo se ovde u Turskoj „namestili“ kako treba, pripreme su protekle baš onako kako smo zamislili i verujem da ćemo to i dokazati kada počne prvenstvo- rekao je Gaćinović.

Tim sa Čaira je pre duela protiv LKS-a odigrao četiri kontrolna meča u Turskoj. Izgubio je od poljske Jagelonije (0:3) i ruske Alanije (3:5), savladao je ukrajinski Inhulec (2:1) i remizirao sa ruskim Akronom (1:1).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track