POBEDIĆEMO KOVID DO MUNDIJALA! Đani Infantino: Fifa neće rizikovati zdravlje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo
Foto: AP

katar 2022

POBEDIĆEMO KOVID DO MUNDIJALA! Đani Infantino: Fifa neće rizikovati zdravlje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Fudbal -

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino rekao je da će svi igrači i zvaničnici koji u martu budu putovali u inostranstvo na utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, morati da se pridržavaju zdravstvenih pravila u vezi sa pandemijom korona virusa.

"Sigurno nećemo rizikovati zdravlje bilo koga dok igramo fudbal", rekao je Infantino na konferenciji za novinare Svetske zdravstvene organizacije.

Zbog pandemije korona virusa odložene su brojne kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine i Fifa mora da pronađe slobodne termine. U Aziji 40 reprezentacija mora da nastavi kvalifikacije, koje su poslednji put igrale u novembru 2019. godine.

U martu će ukupno 135 reprezentacija igrati utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a još 48 ekipa u Kupu afričkih nacija.

"Videćemo gde možemo da igramo, u kojim uslovima", rekao je Infantino i obećao da će to učiniti poštujući jasan zdravstveni protokol.

Mnogi od 3.000 fudbalera će se posle utakmica reprezentacija vratiti u Evropu u svoje klubove.

Upitan da li Fifa očekuje da će stadioni biti puni kada počne Mundijal u Kataru u novembru 2022. godine, Infantino je rekao: "Da. Moramo to da imamo".

"Kovid će do tada biti pobeđen", naveo je Infantino.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track