KAKO SASEĆI SILOVITI JAVOR U BORBI ZA OPSTANAK: Napredak dočekuje Ivanjičane uz imperativ pobede
Foto: Starsport

konferencija

KAKO SASEĆI SILOVITI JAVOR U BORBI ZA OPSTANAK: Napredak dočekuje Ivanjičane uz imperativ pobede

Fudbal -

Napredak je u prethodnom kolu doživeo ubedljiv poraz od Partizana u Beogradu (0:3), a u petak na stadionu “Mladiost” dočekuje Javor iz Ivanjice sa imperagtivom pobede.

-Da je lako, nije, posebno zbog pritiska što šest ekipa ispada. Čak i oni koji imaju 30 bodova strepe da ne uđu u lošu seriju i problem. Crta se podvlači na kraju. Posle prvog dela prvenstva smo ostali u zoni ispadanja, sa 18 bodova, u nastavku nam treba više. Nećemo moći non – stop da pobeđujemo. Negde ćemo izgubiti bodove, nekada ih dobiti kad se i ne nadamo, ali moramo da gradimo opstanak na optimizmu, a biće nam potrebno i malo sreće – istakao je Milan Đumi Đuričić, šef Napretkove struke.

U prvom kolu prolećne sezone Javor je na svom terenu bio vrlo ubedljiv proti Mladosti iz Lučana (4:1).

-Javor ima jedan specifičan kvalitet, 80 odsto ekipe igra već treću godinu zajedno, što je u Srbiji retkost. Mi smo promenili način igre, ne igramo više u niskoj zoni. Pokušaćemo na drugi način da opstanemo u Ligi.

Kako odigrati ovu važnu utakmicu sa imperativom pobede i to protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

-Javor je generalno ekipa koja neguje timski duh. Imaju nekoliko odličnih pojedinaca, poput Lukovića, Maričića, Jevremovića, znači oba bočna igrača i centralni napadač. Igraju tvrdu odbranu, imaju novog tamnoputog igrača, koji je odigrao prvu utakmicu protiv Mladosti i još uvek ga ne poznajemo dobro, ali prvi utisak je da poseduje značajan kvalitet. Sigurno je da Ivanjičani u Kruševac dolaze rasterećeni, jer ključno je da pobeđuju kod kuće, a na strani – šta urade. U tome je neka njihova prednost. Sa druge strane, mi jako želimo tu pobedu i mislim da ćemo je i ostvariti. Verujem u tim, u svoj rad i klub u koji sam došao, obećava kormilar čarapanskog broda iz Lazarevog grada Đuričić Đumi.

Utakmica se igra u petak, sa početkom u 14.30, u okviru 21. kola Linglong Super lige Srbije.

Napredak je trenutno 16. na tabeli domaćeg šampionata sa 18 bodova, a Javor zauzima 13. mesto sa 24.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track