PARTIZAN U NAJJAČEM SASTAVU: Stanojević oprezan pred duel sa Novi Pazarom
Foto: Starsport©

nastavlja se superliga srbije

PARTIZAN U NAJJAČEM SASTAVU: Stanojević oprezan pred duel sa Novi Pazarom

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da su se ozbiljno spremili za duel protiv Novog Pazara u 21. kolu Superlige.

Crno-beli u petak od 16 časova i 30 minuta na svom stadionu u Humskoj dočekuju Pazarce.

Stanojević je rekao da su njegovi izabranici spremni i da znaju odakle im preti opasnost.

"Svi su zdravi, Filip Stevanović se polako vraća, počeo je da trenira. Svi ostali su zdravi i u najjačem sastavu dočekujemo vrlo važnu utakmicu", rekao je Stanojević na video konferenciji za medije.

''Svi su zdravi, Filip Stevanović se polako vraća, bićemo u najjačem sastavu.

Novi Pazar je promenio trenera, disciplinovana su ekipa, sa brzim bokovima, fantastičnom tranzicijom. Oprezni smo, igramo kod kuće i favoriti smo, ali smo se ozbiljno spremali.

Zadovoljan sam kako smo izgledali na treninzima. Ne znamo kakav će teren biti, vidite kakvo je vreme'', istakao je Stanojević.

Računajući i prvi deo sezone, Partizan je u seriji pobeda, Stanojeviću to mnogo znači.

''Stekli smo poverenje jedni u druge, verujemo u to što radimo, rezultat daje taj pečat, ali obazriv sam, desiće se da nekad ne možete sve da pobeđujete. Znači mi rezultat jer donosi poverenje između nas'', dodaje Stanojević.

Iako je najavio najjači sastav, to je ipak relativno jer treba ispoštovati bonus-pravilo, a praviće se i rotacije u odnosu na meč sa Napretkom.

''Biće promenjen sastav za 4-5 igrača, kada se igraju dve utakmice u toku nedelje, menjaćemo. Svi su dobro radili na pripremama, želim da pokažem respekt svima'', naglasio je Stanojević.

Šta je zamerio igračima posle duela sa Napretkom?

''Konstantnost u igri. Odigrali smo prvi deo meča odlično, ali moja želja je da u istom ritmu igramo konstantno, svih 90 minuta''.

U svom prvom mandatu na klupi Partizana ostvario je odličan učinak, dve ubedljive pobede bez primljenog gola...

''Ne volim te statističke podatke, oprezan sam strašno, drugačije je vreme, evo i sneg je. Oni se bore za opstanak, izuzetne kontre imaju. Oprezan sam, ne gledam šta je bilo ranije'', kaže Stanojević.

Ne želi ni euforiju oko mladog Nemanje Jovića, koji je bio strelac protiv Napretka.

''Ne volim da posle jedne utakmice pričamo. Ne znam da li će igrati, nisam pristalica toga da pričamo bajke o mladim igračima, moraju da se dokazuju, korak po korak'', kaže Stanojević.

Naglasio je i da su Urošević i golman Popović sve bolji, iako nisu prošli veći deo priprema zbog obaveza u reprezentaciji. Potom se složio sa ocenom Popovića da ne bi bio zadovoljan na kraju sezone ako se ne osvoji titula.

''Ja se slažem s njim, prvenstvo je prioritet, na kraju ćemo analizirati i moj i rad igrača. Prvenstvo je glavni naš cilj i ako ga ne osvojiš, ne možeš da budeš zadovoljan'', zaključio je Stanojević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track